Тернопільський архієпископ відсвяткував Трійцю на своїй малій батьківщині

Опубліковано:
20 Червня, 2016 о 21:53

У День Святої Трійці архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор очолив Божественну літургію на своїй малій Батьківщині — у Підволочиську. Таким чином Владика розділив радість престольного свята із земляками, котрі є прихожанами Свято-Троїцького собору.

 



Його Високопреосвященству співслужили настоятель собору, благочинний Підволочиського району прот. Тарасій Махніцький та представники духовенства району й області.

 

Після заамвонної молитви соборне духовенство на чолі із владикою Нестором, а з ними і всі парафіяни, вийшли на обхід довкола храму. Під час обходу священнослужителі читали Святе Євангеліє, а високопреосвященнійший владика Нестор окроплював усіх освяченою водою.

 

Свято Зішестя Святого Духа є достойним і радісним завершенням церковних торжеств на честь і славу Воскреслого Господа. Адже саме свято Трійці вважають днем народження Христової Церкви, яку Дух Святий провадить, просвічує, освячує і зберігає.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: