Тернопільським журналістам показали як живуть засуджені

Опубліковано:
7 Вересня, 2015 о 09:06

У Копичинській виправній колонії управління ДПтС України в Тернопільській області  (№ 112) відбувають покарання 509 осіб,  а саме: повнолітні чоловіки, які засуджені до позбавлення волі вперше.

 



Під час візиту журналісти побували у виробничих цехах, де засуджені залучаються до суспільно-корисної праці, оглянули житлові приміщення,  харчоблок виправної колонії, кімнату психоемоційного розвантаження, клуб та молитовні кімнати.

 

Про роботу виправної колонії та її завдання розповів  заступник начальника із соціально-виховної та психологічної роботи Копичинської виправної колонії (№ 112)  Олександр Окрушко,  – «Підйом в 6-й годині, ранкова зарядка, перевірка, сніданок, вивід на роботу, потім в 21:00 вечірня перевірка, і в 22:00 – це відбій, якщо будній день. І якщо вихідний – відбій в 23:00, підйом – в 7-й годині.

 

У Копичинській виправній колонії (№ 112) засуджені мають можливість навчатися і працювати. Також на території установи є Римо-Католицька Церква, православна молитовна кімната, Греко-Католицька Церква, кімнати Свідків Єгови, Євангелістів, «Адвентистів Сьомого Дня» та кімнатка для мусульман, там в нас 11 чоловік, які ходять туда, моляться.

 

На території установи діє підприємство, де, за бажанням, працюють засуджені. Вони виготовляють вироби з дерева та металу, – зауважив Олександр Окрушко».

 

В колонії регулярно проводяться культурно-масові та спортивно-оздоровчі заходи серед засуджених. Для цього в установі є футбольне поле, дві волейбольні площадки, спортивні кутки в локальних секторах. Проводяться спартакіади з міні-футболу, шахово-шашкові чемпіонати, колонійські змагання з волейболу, настільного тенісу.

 

Тому потрібно сказати, що установа працює для досягнення основної мети – виправлення засуджених та повернення їх до повноцінного життя в суспільстві.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: