Тернопільських вчителів потішили «веселою» новиною: якщо місто не отримає дотації на освіту з держбюджету, то гроші на заробітну плату педагогам буде більше ніде взяти, окрім як у бюджеті міста, на який і так чимало інших планів. Проте, очевидно, учителі особливо і не здивовані «дбайливістю» держави, про фахівців, які виховують, навчають і формують молоде покоління, а саме, мова йде про те, що аналогічна проблема була і з фінансуванням відпускних викладачам ПТУ. Тоді не залишалося нічого іншого, як перерозподілити гроші з зарплатного фонду працівників дитсадків та шкіл.

 



Міський голова Тернополя Сергій Надал підтвердив те, що на освіту з держбюджету виділяють усе менше коштів. « У 2015 році на освіту витратили 368,4 млн. грн., з яких 184 млн. грн. надійшло з державної казни, а 147,7 млн. грн. виділили з міського бюджету Тернополя. Цього року сферу освіти місто отримало 189 млн. грн., і доклали з бюджету Тернополя – стільки ж як у попередній рік – 147,7 млн. грн. Та, навіть при фонді у 454,8 млн. грн. на потреби освітніх закладів  грошей бракує. Тому, навіть з коштами, які ми додали з міського бюджету, ще не вистачає  приблизно 33 млн грн. до кінця року, аби цілком забезпечити зарплатою працівників шкіл, садочків, профтехучилищ, і т.д, адже щороку збільшуються видатки на ремонти, купівлю  обладнання», – стверджує Сергій Надал.

 

 «Дуже прикро, що така професія, як учитель, яка здавна цінувалася і вважалася престижною – сьогодні практично нівелюється. Держава про педагогів не дбає. Забирають у нас надбавки – йдемо на пікети – вимагаємо, щоб ті надбавки нам повернули, затримують зарплати – знову йдемо пікетувати, бо іншого виходу не маємо. Хіба це те, чим мають займатися учителі? Колись учителі були елітою, а тепер – як «попрошайки». Приходимо до влади, наче милостині просити. Хотілося б іншого ставлення від держави до вчителів…», –  розповідає педагог однієї із тернопільських шкіл Олена Володимирівна.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: