Тернопіль вшанував жертв політичних репресій мітингом-реквіємом

Опубліковано:
19 Травня, 2024 о 14:14
мітинг-реквієм
Фото зі сторінки ТОДА

Щороку у третю неділю травня в Україні відзначають День пам’яті жертв політичних репресій. З цієї нагоди біля Тернопільського музею політичних в’язнів та репресованих відбувся мітинг-реквієм. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Представники влади, духовенства та десятки жителів міста зібралися, аби вшанувати пам’ять невинних жертв тоталітарного режиму.



“Ми не маємо права забувати наших героїв, людей, що віддали життя за Україну. Герої сьогодення захищають нашу країну від тих самих ворогів – російського загарбника. Нас намагалися знищити тоді й хочуть зараз. Але українці незламна нація. Ми вистояли колись і виборемо перемогу зараз!”, – зазначив заступник начальника Тернопільської ОВА Віктор Устенко.

мітинг-реквієм

мітинг-реквієм
Мітинг-реквієм, фото ТОДА

Нагадаємо, що 2 червня 1937 було прийнято постанову Політбюро ЦК ВКП (б) «Про антирадянські елементи», яка поклала початок масових репресій.

Вже до середини листопада 1938 року без суду було винесено 681 692 смертних вироки, які виконувалися негайно. Понад 1,7 млн людей було відправлено в табори.

Згідно з розсекреченими архівами і документами СБУ, в Україні з 1935 по 1951 рік жертвами розкуркулення стали понад 2 млн 800 тис. людей. Близько 16,5 тис. осіб було розстріляно в 1937-му.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: ТОДА
Теги: #День пам’яті жертв політичних репресій, #мітинг-реквієм, #тернопіль, #ТОДА
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Яросла Лемішка: “На сцені Тернопільської обласної філармонії – вперше прем’єра мюзиклу”
14:37, 25 Червня, 2024

Яросла Лемішка: “На сцені Тернопільської обласної філармонії – вперше прем’єра мюзиклу”

Блоги

ТОП новини тернопільщини: