Тернопіль відзначає 484-ту річницю від дня заснування
Тернопіль

15 квітня Тернопіль відзначає 484-ту річницю від дня заснування, – розповіли у Тернопільській міській раді.

У цей день 1540 року польський король Сигізмунд I видав грамоту й дозволив великому коронному гетьману Яну Тарновському заснувати на місці, де зараз Тернопіль, укріплену фортецю. З цього моменту починається писемна історія міста, однак, за даними археологів, поселення людей тут були значно раніше й історія міста сягає тисячі років до нашої ери.

«Чергову річницю заснування Тернополя ми відзначаємо у найважчі часи в історії незалежності України. Наш тисячолітній московський ворог знову війною прийшов на українські землі, хоче позбавити нас права бути українцями, говорити українською мовою, молитися в українських церквах. Та Тернопіль та вся Україна піднялася на боротьбу. Найкраще, що є у Тернополі – це люди. У волонтерських центрах, українських церквах, школах, дитячих садках, комунальних установах ви збираєте, сортуєте та розвозите допомогу нашим військовим. Тернополяни – захисники, які зі зброєю в руках боронять українську землю від московського ворога. Бо патріотизм та готовність у будь-який момент стати на захист України, прописано у генах тернополян», – йдеться на сайті міськради.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #15 квітня, #Тернопіль день заснування
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: