Тернопіль відвідав революціонер в історичній науці

Опубліковано:
23 Листопада, 2014 о 16:02

Уже вдруге цього року в Тернополі побував Володимир Білінський, чиї дослідження зробили справжню революцію в історичній науці. Навесні він приїжджав на запрошення редакції газети «Вільне життя», а тепер привели його до нас видавничі справи.

 



Тернопільське видавництво «Богдан» взяло до друку другу книгу його «Руси-України», а також збирається перевидати найвідомішу працю історика «Країна Моксель, або Московія». Зустрівшись із тернополянами у Домі книги «Богдан», Володимир Броніславович уже вкотре наголошував: українці повинні знати свою правдиву історію, а її, на жаль, досі подають нашим дітям і нашій молоді у проросійському дусі.

 

Розповідають про «колиску трьох братніх народів», з якої «один, наймолодший, випадає і чомусь стає найстаршим, а найстарший стає наймолодшим». Про «героя-русича» Олександра Невського, якого насправді не було. Чи про «святого» Димитрія Донського, який нібито вигнав татаро-монголів з Руської землі. Таких міфів дуже багато. І поки на них ми будемо виховувати нові покоління українців, робить категоричний висновок Володимир Білінський, Української держави нам ніколи не побудувати.

 

Думаю, є сенс згадати, як Москва фальшувала свою і нашу історію, та зокрема, як привласнювала собі спадщину Київської Русі, і для чого це робилося, та й досі цей процес не припиняється. Тож варто перегорнути знову сторінки роману-дослідження Володимира Білінського «Країна Моксель, або Московія», що вийшов у трьох книгах у 2008—2009 роках.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #білінський, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: