Тернопіль може знову потонути в смітті

Опубліковано:
1 Листопада, 2014 о 09:02

Міська рада домовилася з малашівецькою громадою. У селі Зборівського району, мешканці якого неодноразово не давали вивозити сміття з Тернополя, дозвіл на складування відходів обмінюють на гроші. На які домовленості пішли жителі Малашівців, щоб знову не спричинити сміттєвий конфлікт в обласному центрі, дізнаєтеся із наступного сюжету.




 

 

Тернопільська міська та Малашівецька сільська ради уклали договір. Згідно з ним, 50 тисяч гривень виділили громаді села. В обмін на гроші, жителі Малашівців не перешкоджають тернополянам вивозити сміття на звалище.


МИКОЛА ЛЕСІВ, начальник управління ЖКГ, благоустрою та екології міськради:

«Вказаний договір передбачає, перш за все, виділення відповідних коштів з міського бюджету для оздоровлення мешканців Малашівців, для підтримки соціально-економічного розвитку вказаного селища. З другої сторони, Малашівецька сільська рада зобов’язується сприяти нам у захороненні відходів, не спричиняти нам перешкод у вивезенні сміття на їхні землі запасу».

 

Наразі триває рекультивація Малашівецького сміттєзвалища. На ці роботи міськрада використала близько 900 тисяч гривень. Та іншу ділянку для вивезення відходів поки що не обрали.

 

МИКОЛА ЛЕСІВ, начальник управління ЖКГ, благоустрою та екології міськради:

«Є декілька варіантів земельних ділянок відповідних, розглядається питання, узгоджується з територіальними громадами. На сьогоднішній день по Малашівецькому сміттєзвалищу зауважень до територіальної громади м.Тернополя зі сторони малашівецької громади немає. Міським головою прийнято рішення про огородження Малашівецького сміттєзвалища, про відновлення освітлення, тобто наведення належного благоустрою, щоб не спричинити ніяких додаткових незручностей для мешканців Малашівець».

 

Прийнятий на сесії договір, наголосили в міській раді, діятиме до кінця 2014-го. Такі угоди є традиційними. То ж укладали їх і в попередні роки.

Вікторія Кравець

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: