Священиків пустили у «святая святих» «Тернопільводоканалу»

Опубліковано:
20 Січня, 2016 о 11:43

Уже 7-й рік поспіль 19 січня із кранів тернополян тече освячена вода. Для працівників «Тернопільводоканалу» це вже звична справа – цього дня вони відкривають резервуари насосних станцій для священиків, які намолюють та освячують воду.

 



Володимир Кузьма, директор КП «Тернопільводоканал»: «Вже доведено і багатьма науковцями, і дослідниками, і священнослужителями, що в цей день уся вода набуває особливого статусу. Причому незалежно від того, відбувається над нею чин водосвяття чи не відбувається, ми підсилюємо її властивості, підкреслюємо в черговий раз, що саме сьогодні – день Богоявлення. Вода, яка є основою світу, основою життя людини, відіграє важливу роль для нас усіх. І саме через воду ми також передаємо частинку нашої духовності, очищаємо нашу душу і наше тіло».

 

Освячення води у резервуарах «Тернопільводоканалу» має і практичний зміст.

 

Сергій Надал, міський голова Тернополя: «На жаль, є в Тернополі люди, які не мають можливості в цей час вийти з дому. Тому ми робимо таке символічне освячення, щоб по тернопільських трубах, із кранів тернополян текла освячена вода, змивала всю нечисть, давала всім людям сили, здоров’я і натхнення».

 

 

Репортер, відеомонтаж – Антон Марчевський, камера – Віталій Цицура.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: