Свиней із ферми у Ланівцях Чайківський обіцяє вивезти у вересні

Опубліковано:
15 Січня, 2016 о 08:45
Чайківський знову обіцяє вивезти свиней з ферми у Ланівцях. За умовами нової угоди це повинно статись у вересні 2016 року.

 

На фермі з 1700 свиноматок повинно залишитись лише 300 тварин. Такими є умови «свинячого барона» (він же гендиректор корпорації «Агропродсервіс») Івана Чайківського. Мовляв він не хоче звільняти працівників, тому просить дозволити фермі працювати хоча б у малих об’ємах. 



 

На такі умови співпраці погоджуються у облдержадміністрації. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив заступник голови ОДА Іван Крисак.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Траса у Ланівцях і далі перекрита: поліція не змогла переконати людей

 

«Іван Чайківський придбав ферму у Ланівцях у 2010-2011 рр. Два роки він її облаштовував та у 2013 завіз велике поголів’я свиней. З того моменту почались проблеми та нарікання. Однак влада була не та, тому на проблему не реагували.

 

У травні 2015 р. було створено комісію щодо вивчення цього питання. На об’єкті виявили багато порушень. Відтак Іван Чайківський уклав угоду з місцевими мешканцями, де пообіцяв вивести усіх свиней з Лановець вже до 7 грудня 2015 року.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На окраїні Ланівець активісти знайшли «могильник» з тушами мертвих свиней просто неба (Фотофакт)

 

Зрозуміло, що після порушень умов  – громадськість повстала. Сьогодні гендиректор корпорації «Агропродсервіс» просить укласти нову угоду, де зобов’язується вивезти 1400 свиноматок та залишити 300 тварин, аби ферма далі могла працювати, а люди мали роботу.

 

Ми готові знову йому повірити, адже конфлікт потрібно вирішувати з користю для обох сторін», – зауважив Іван Крисак.

 

Однак місцеві кажуть, що втомилися чекати. Вони просто хочуть знову вдихнути свіже повітря, відчути смак води без специфічного смороду.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свинячим “могильником” Чайківського таки зайнялася поліція

 

У ситуації також намагаються розібратись правоохоронці. Національна поліція порушила два кримінальні провадження. Одне – проти підприємця за фактами виявлених порушень, друге – проти учасників протесту, адже підприємство звернулося у правоохоронні органи із заявою про перешкоджання його діяльності.

 

Нагадаємо, що свиноферму, яка належить компанії Івана Чайківського «Агропродсервіс», у Ланівцях блокують ще з грудня минулого року. Вчора учасники акції протесту перекрили трасу на Київ, вимагаючи зустрічі із головою Тернопільської ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: