Сто літ після війни: на Тернопільщині вшановують пам’ять загиблих героїв

Опубліковано:
3 Вересня, 2016 о 08:44

У суботу та неділю (3, 4 вересня) на горі Лисоні знов буде іти запеклий бій. У рамках урочистостей на Бережанщині відбудуться реконструкція історичного бою, освячення Стрілецького цвинтаря, урочисте сходження на гору Лисоня та освячення Стрілецької каплиці Покрови Пресвятої Богородиці. Унікальну історико-краєзнавчу пам’ятку – перший в Україні мілітарний комплекс Cічовим стрільцям презентують спеціально до вшанування 100-річчя героїчних боїв на горі Лисоня – 4 вересня.

 



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відзначення історичної події на горі Лисоня (Програма)

      Перший в Україні мілітарний комплекс
                    Cічовим Cтрільцям відкриють на Тернопільщині

 

Але неподалік на схилі гори над селом Лопушня (Івано-Франківська область) біляштучного кургану (оборонної споруди) розташовано величезними сходинками поховання турецьких військових, які такожи полягли тут під час Першої Світової війни. 19 травня 2016 року у Лопушні вже відбулись урочистості з нагоди столітнього ювілею Османського внеску в Галицький фронт. Були присутні представники турецьких та українських військових, Посол Турецької Республіки в України Йонет Джан Тезель, а також представники місцевої влади. Загалом у Західній Україні є 6 турецьких кладовищ.На Тернопільщині військові цвинтари, де поховані турецькі офіцери та солдати, знаходяться у селі Гутисько і Підвисоцьке. Усі вони впорядковані та доглянуті починаючі з 2004 років. Війни минають, проходять століття, залишаються могили загиблих та пам’ять.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: