Степан Барна: "Я вважаю, що в ОДА потрібні молоді, енергійні та креативні люди"

Опубліковано:
7 Серпня, 2015 о 12:49

Степан Степанович у бесіді розповів хто займе вакантні 100 місць.

 



– Розкажіть про конкурс на 100 вакантних посад, які його умови та як він відбувається?

– Він відбувається уже з кінця червня. Я, як голова обласної державної адміністрації, оголосив про вільні посади. Доступність цього конкурсу максимальна, адже кожен бажаючий на сайті ОДА може у розділі вакансій побачити перелік вільних посад. Ідея важлива тим, що раніше усі вільні посади були утаємничені і ніхто не проводив конкурсів, а зараз, яка б це вакансія не була – вона відкрита для усіх і участь у конкурсі можуть брати представники громадськості, випускники вузів, навіть не маючи досвіду роботи.. Важливо, що конкурс відбувається не лише на прості посади, а й на керівні. Наша стратегія зробити так, щоб випускники вузів змогли працювати у своєму рідному районі. Ми хочемо реалізувати ідею підсилення молодими людьми кадрового та інтелектуального потенціалу. Одним із визначальних критеріїв є знання іноземних мов і це мало б стимулювати притік інвестицій.

 

– Як Ви вважаєте, чи буде довіра до молодих спеціалістів, які тільки закінчили вуз і не мають досвіду роботи? Більш досвідчені не намагатимуться морально принизити молодь?

– У цьому питанні я опираюсь на ідею Вацлава Гавела про те, що краще п`ять років помилок з молодим, ніж постійний застій. Тому наше завдання – це провести своєрідну кадрову революцію, яка буде покликана не скорочувати людей, а навпаки скоротити адміністративно-управлінський прошарок, а саме – кількість заступників керівників.

 

– Скажіть, а насправді реально втілити у життя ідею з молодими спеціалістами?

– Звісно реально. Я вважаю, що нам потрібні молоді, енергійні та креативні люди, які будуть вносити нові ідеї та працювати над ними.

 

– Допускаємо ситуацію, що влаштовується на роботу людина після університету, без досвіду роботи і як її сприйме колектив? Як проходитиме її адаптація?

– Я думаю, що все залежить від людини, головне мати бажання працювати. Так, будуть виникати певні труднощі, але вони завжди тимчасові. Певний адаптаційний період завжди має бути. Я також не міг і до сьогодні не можу звикнути до роботи в органах державної влади, але з часом звикаю. Кожен керівник буде вимагати від працівника якісної роботи і не залежно, чи ця людина, як колись прийде по чиїсь протекції, чи як зараз – по конкурсу, колектив змушений працювати із цією людиною, бо вони разом повинні дати результат.

 

– Розкажіть про майбутніх переможців конкурсу, як усе відбуватиметься?

– Усіх переможців я планую зібрати особисто, представлю їх, щоб люди мали змогу побачити і переконатись, що там немає ні кума, ні свата, ні брата, усе чесно.

 

– Ця ідея дуже хороша і звучить гарно, але чи насправді все буде так, як описано?

– Звичайно, адже усе прозоро: ми запустили інформацію на усіх каналах, в соціальних мережах, в газетах і усі можуть спробувати свої сили.

 

Тетяна  Федчук 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: