Спорт для всіх: стартує безкоштовний проєкт з гендерної рівності для вчителів та вчительок фізичної культури

Опубліковано:
26 Червня, 2024 о 19:19
Спорт для всіх: стартує безкоштовний проєкт з гендерної рівності для вчителів та вчительок фізичної культури
Грай за рівність. Спорт для всіх. Фото організаторів

Проєкт «Грай за рівність» реалізовує Klitschko Foundation за підтримки фонду Німецького футбольного союзу DFB-Stiftungen Egidius Braun і запрошує до участі вчителів фізичної культури з усіх куточків України.

Дані Gender Gap Index, який щорічно розраховує Всесвітній економічний форум, свідчить, що в світі немає жодної країни, яка б досягла гендерної рівності.  У 2023 році Україна посіла 66 місце з 146 країн в рейтингу розвитку гендерної рівності і війна не сприяє посиленню позицій. Кожен з нас це розуміє, а деякі й відчувають особисто.



“Дівчата не грають в футбол, хіба на воротах”, “Ти ж хлопець, маєш бути спортивним” та сотні інших варіацій дискримінації й сьогодні доноситься з різних спортивних майданчиків та подві́р’їв країни. Саме тому було створено проєкт “Грай за рівність”, який покликаний зменшити гендерну дискримінацію на початковому етапі знайомства зі спортом – на уроках фізичної культури.

До участі запрошують вчителів та вчительок фізичної культури з усієї України, для цього потрібно зареєструватись за посиланням: https://noteforms.com/forms/rejestraciia-na-projekt-grai-za-rivnist-il8ziy

Дата подачі заявок – 22 липня 2024 року.

Після реєстрації 80 учасників та учасниць відправляться на інтенсивну 4-денну офлайн програму. Після її закінчення кожен має реалізувати у своїх школах спортивні проєкти: змагання, челенджі, фестивалі, конкурси і отримати від благодійного фонду Klitschko Foundation набори сучасного спортивного спорядження.

Фінальний етап проєкту передбачає практичну участь вчителів/вчительок з різних регіонів України з командами, які будуть налічувати 100 учнів та учениць у 5-денний інноваційній навчальній програмі на базі одного з футбольних клубів Української прем’єр-ліги. Вони матимуть унікальну можливість здобути нові знання, опанувати види спорту закладені в принципах НУШ, поспілкуватись з відомими спортсменами та отримати мотивацію від представників федерацій України з різних видів спорту.

Додаткова інформація:

Для отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтеся до пресслужби Klitschko Foundation за адресою: n.pereima@klitschkofoundation.org або

за телефоном: +380 97 996 86 85.

Klitschko Foundation — благодійна організація, яка інвестує в майбутнє України через всебічний розвиток молодих людей. Через освітні, спортивні та ментальні проєкти розвиває молодих українців та українок. За 21 рік діяльності втілили понад 160 проєктів, залучивши 2.5 мільйони учасників.

Фонд Німецького футбольного союз DFB-Stiftungen Egidius Braun – фонд, який заснований Німецьким футбольним союзом (DFB) у 2001 році та названий на честь багаторічного президента DFB доктора Егідуса Брауна. Фонд займається різноманітними соціально-спортивними проєктами в Німеччині, Мексиці та різних країнах Східної Європи. DFB-Stiftungen Egidius Braun активно реалізує власні проєкти та підтримує благодійну і доброчинну діяльність інших організацій.

Грай за рівність. Спорт для всіх. Фото організаторів
Грай за рівність. Спорт для всіх. Фото організаторів

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Грай за рівність, #спорт, #Спорт для всіх
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Олег Шупляк: «Головними в житті я завжди вважав три речі: роботу, роботу і ще раз роботу»
14:20, 26 Червня, 2024

Олег Шупляк: «Головними в житті я завжди вважав три речі: роботу, роботу і ще раз роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: