Тернопільська дитяча хорова школа «Зоринка» дала в обласному драмтеатрі ім. Т. Шевченка благодійний концерт «Оберегам зоряних мелодій».


Його сценарій написав заслужений діяч мистецтв України Олег Герман. Він і зрежисерував це надзвичайно зворушливе дійство, учасниками якого були не тільки юні хористи, а також їхні батьки й глядачі. Зоренята присвятили концерт захисникам України, їхнім рідним, волонтерам, тобто всім тим, завдяки кому вони мають можливість співати й дарувати ближнім радість. Тим, хто своєю працею і мужністю оберігає їхні зоряні мелодії, стоїть на варті спокійних дитячих снів і мирних буднів. Тим, хто віддав Україні найдорожче — життя рідних людей.



 

IMG_2207

IMG_2217

 

Ключовими персонажами дійства були учасники народного театру «Дивосвіт» із Тернопільської ЗОШ №22 (керівник Ольга Матвієвська) Тетяна Гринтус (Ангелик), Сергій Гетьман (Пастушок) та Дмитро Якимчук (Воїн). Як три біблійні царі, котрі несли Ісусові на Різдво дари, Ангелик із Пастушком та Воїном підносили гостям свята символічні зоринки вдячності, віри, надії та любові, виготовлені дитячими руками. Такі теплі дарунки отримали пані Марія Гурняк — матір загиблого бійця добровольчого батальйону «Айдар» Віктора Гурняка; чотирирічна Марта Чумакова, котра чекає з війни свого тата Олександра; сироти Кароліна, Михайло та Дмитрик Баси, чий старший брат-годувальник Павло, боєць полку особливого призначення «Азов» загинув різдвяної ночі 2015 року…

 

IMG_2223

IMG_2233

 

Засяяли зоринки надії в долонях представників сімей Мельників та Полигачів, котрі виховують хворих на ДЦП діток, поки їхні батьки відбивають ворожу агресію на сході України. Прийняв зіроньку вдячності й Сергій Бурка з Чорткова. Після поранення 87-ма уламками снарядів чоловіка демобілізували. А служив він у Донецькому прикордонному загоні. Нещодавно за результатами голосування українців саме Сергій Бурка став народним героєм. Медаль «За оборону рідної держави» йому вручив директор хорової школи «Зоринка» Ізидор Доскоч. Ці батьківсько-синівські щирі обійми сколихнули зал шквалом оплесків і емоцій.

 

IMG_2254

IMG_2269

 

Усі гості свята отримали матеріальну допомогу із коштів, зібраних батьками зоренят, буклети і диски із аудіозаписами народної хорової капели «Зоринка». Крім неї, у концерті взяли участь хори всіх ступенів школи, ансамблі скрипалів, тріо, квартет, солісти. Сюрпризом для шанувальників творчості «Зоринки» став дебютний виступ хору батьків зоренят, створеного з нагоди 20-ліття школи та 35-ліття однойменної хорової капели.

 

Пліч-о-пліч із юними хористами та їхніми батьками причащали глядачів піснею чоловічий квартет «Акорд» та Валентина Андреєва — солістка оперної студії, старший викладач кафедри сольного співу Національної музичної академії України ім. П. Чайковського. Органічно вплела у зоряні мелодії своє поетичне слово ведуча дійства Олена Лайко. І кожен із глядачів прихистив у своєму серці зоринку любові та з вірою в перемогу України, з надією на повернення наших героїв живими й здоровими поніс її додому, до родини.

 

Ліля Костишин

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: