Експерти підрахували, що людині можна вживати за добу до 400 міліграм кофеїну, тобто дві середні чашки кави. За таких умов шкода здоров’ю буде не значною.

 



Якщо споживати одну велику чашку цього напою, вона буде містити три чверті денної норми кофеїну. Але, вчені наголошують, що влив цієї  норми також залежать від генетичних факторів і статі, жінки і чоловіки на кофеїн реагують по-різному. Також варто врахувати, чи приймаєте ви медикаменти. Так, при вживанні протизаплідних засобів, кофеїн засвоюється повільніше. Для вагітних  денна норма кави становить половину від загальноприйнятої добової дози –   20 міліграм. Смертельно небезпечною дозою кофеїну вважають порцію – 10  000 мг, а це близько 75 чашок кави в день.

 

Тому, як би ви не любили каву, її запашний аромат і як би позитивно не влипали на вас її тонізуючі властивості – пам’ятайте, що зловживати цим напоєм не можна.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: