Скандальний екс-тернополянин буде відновлювати Донецьку оперу

Опубліковано:
11 Грудня, 2014

Стало відомо, що російська оперна діва Ганна Нетребко пожертвувала терористам із “ДНР” 1 мільйон рублів на відновлення Донецького національного театру опери та балету. Гроші Нетребко передала особисто Олегові Царьову, а той своєю чергою подарував співачці прапор “Новоросії”.

 

“У мене в Донецьку є товариші, молоді музиканти. Вони розповіли, як живуть під бомбами, та все одно ходять на заняття до консерваторії. Я не політик, але мені дуже захотілося подати Донецьку руку допомоги”, – розповіла Нетребко.

 

Пізніше стало відомо, що Захід осудив учинок жінки.

Австрійська авіакомпанія Austrian Airlines відмовилася співпрацювати з російською співачкою Анною Нетребко через те, що вона підтримала терористів в Україні. 

Про це компанія повідомила у Twitter.

“Контракт закінчився наприкінці листопада. Ми не продовжуватимемо його. Ми намагаємося не зв’язуватися з крайніми політичними позиціями і збройним насильством”, – сказано в повідомленні.

Сама Ганна заявила, що не має жодного стосунку до політики і прапор “Новоросії” застав її зненацька.

 

Фото: Twitter @lennutrajektoor, “Обозреватель”

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на її сторінці у Facebook.

Вона також запевнила, що Олега Царьова представили їй як людину, яка єдина може доправити гроші до Донецька.

“Його представили мені як єдиного чоловіка, який міг би забезпечити безпечну доставку коштів у театр у Донецьку. Прапор з’явився незаплановано і застав мене зненацька, я насправді не знала спочатку і тільки пізніше зрозуміла, що це було”, – йдеться в повідомленні Нетребко.

“У мене є друзі в Донецьку, молоді музиканти, які розповіли мені, що театр було частково зруйновано. Я хотіла допомогти і підтримати своїх співвітчизників митців пожертвуванням, тому що вірю в силу мистецтва в період конфлікту і кризи. Я хочу ясно дати зрозуміти, що це пожертва – не політичний акт. Ідеться не про політику. Я просто хочу, щоби бої закінчилися якомога швидше, і я хочу підтримати мистецтво і митців у період жахливого конфлікту. Всі ми, митці, повинні стати на захист культурних цінностей і миру в усьому світі”, – написала Нетребко.

Тим часом український журналіст Олексій Мацука зняв відео, на якому видно, що Донецька опера, на відновлення якої пожертвувала гроші Нетребко, насправді ціла та неушкоджена.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ганна нетребко, #Донецьк, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #опера, #тернопіль, #тернопільські новини, #царьов
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: