Сім’ї з Бережанщини взяли участь в екскурсійній програмі

Світопізнання як складова послуги соціальної адаптації.

Опубліковано:
27 Серпня, 2024 о 15:13

У рамках проєкту «Якісні соціальні послуги як засіб подолання викликів та наслідків війни» родини військових та осіб із інвалідністю, які проживають у громадах колишнього Бережанського району, взяли участь у турі вихідного дня визначними місцями Тернопільської та Івано-Франківської областей.

Група туристів із Бережанщини, які є одержувачами соціальних послуг, що надаються Громадським центром надання соціальних послуг при  ГО «Асоціація жінок України», взяли участь у екскурсійній програмі за маршрутом Бережани-Галич-Єзупіль-Бережани.



Учасники мандрівки відвідали місто Галич, де, окрім іншого, знаходиться національний природний парк «Музей природи»; Хресну дорогу, розташовану неподалік селища Єзупіль; глибше пізнали навколишній світ та збагатилися позитивними емоціями.

До подорожі запрошувалися родини, які через війну перебувають у складних життєвих обставинах та які проживають у Бережанській, Нараївській та Саранчуківській громадах колишнього Бережанського району.

На думку організаторів, таке дозвілля допоможе учасникам відволіктися від тривожних думок, збагатитися позитивом, поспілкуватися в колі однодумців, поділитися переживаннями та розділити власний біль.

Як повідомила директорка проєкту Лариса Римар, такі екскурсії будуть організовуватися регулярно, бо світопізнання та змістовне дозвілля є однією з ефективних форм покращення психоемоційного стану людини. «Така терапія дуже важлива в період перебування в складних життєвих обставинах, у яких опинилися дуже багато українців через війну, бо найкращі ліки від стресу — це позитивні емоції. Поради психолога, різнопланове дозвілля, спілкування з однодумцями та всебічне світопізнання — це те, що першочергово потрібно для людей, які зараз через війну переживають психоемоційний дискомфорт, втратили близьких чи борються з невиліковною недугою», — каже голова ГО «Асоціація жінок України» Лариса Римар, яка з власного життєвого досвіду знає, як важко подолати проблеми наодинці.

Ірина Семенець, яка взяла участь поїздці разом з доньками та чоловіком, який має інвалідність, подякувала за чудову і незабутню подорож.

Координаторки проєкту «Якісні соціальні послуги як засіб подолання викликів та наслідків війни» на Бережанщині Надія Стефанів та Марина Футерко запрошують на зустрічі з фахівцями проєкту щотижня за попереднім записом телефоном: 0964575270.

Якщо ви потрапили у складні життєві обставини через війну, маєте інвалідність, чи рідні воюють — звертайтесь до юристів та психологів проєкту.

Головне: не залишайтесь на самоті з проблемою!

Довідково. Захід став можливим завдяки реалізації Асоціацією жінок України проєкту «Якісні соціальні послуги як засіб подолання викликів та наслідків війни», який виконується в рамках проєкту Європейського Союзу «Посилення залучення громадянського суспільства для розвитку соціальної сфери в Україні» (EU4CSOs EmpowerUA) та реалізовується Благодійною організацією «МЕРЕЖА 100 ВІДСОТКІВ ЖИТТЯ РІВНЕ».

Публікація здійснена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є одноособовою відповідальністю Асоціації жінок України і за жодних обставин не може вважатися таким, що відображає позицію Європейського Союзу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: wau.org.ua
Теги: #АЖУ, #асоіація жінок України, #бережани, #екскурсія, #лариса римар
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: