Символи Майдану представили на виставці у Тернопільському краєзнавчому музеї

Опубліковано:
21 Лютого, 2015 о 09:12

Виставку «Світлій пам’яті Небесної сотні» відкрили 20 лютого в обласному краєзнавчому музеї. В її експозиції – фотографії тернопільських фогографів Миколи Василечка та Івана Пшоняка, особисті речі «майданівців» та листи дітей бійцям у зоні АТО.

 



«Експонати, фотографії, які представлені на цій виставці, нагадують кожному з нас про боротьбу українського народу проти злочинного режиму, – зауважив Леонід Бицюра. – Сьогодні ми згадуємо жертву Героїв «Небесної сотні», які ціною свого здоров’я і життя вибороли нам шанс жити в іншій країні. Тернопільщина зробила свій внесок у революцію Гідності. Наші земляки відстоювали перемогу і на Тернопільському, і на столичному майданах. Саме наше місто дало назву революції, адже у Тернополі відбулося Віче Гідності. У нашому місті 19 лютого загін «Беркуту» перед сотнями тернополян присягнув на вірність українському народі».

 

 

«Прикро, що і зараз, після Майдану, є ті, хто паплюжить  честь українця,  дозволяють собі негідні речі, породжують в людях байдужість та зневіру, тому що самі поводяться негідно. Ми маємо пам ятати, що еталон поведінки українця помінявся. Ми маємо бути прикладами для наших земляків».

 

 

 

Відтак присутні помолилися за упокій полеглих Героїв під час Революції Гідності, у зоні проведення АТО.
Як зазначив настоятель храму княгині Ольги УАПЦ, що у с. Біла Тернопільського району, учасник Майдану отець Володимир, «Герої Небесної сотні боролися за правду. А там, де правда, там Бог. А тільки з Ним можлива перемога!».

Також до присутніх звернувся учасник Майдану Сергій Кузнецов. Зараз він бере участь в АТО. Боєць щиро подякував землякам за матеріальну допомогу, підтримку, молитви та щиру віру.

 

 

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв. Студенти Тернопільського музичного училища ім. С. Крушельницької виконали пісню-реквієм «Пливе кача …».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: