Сім’я Арсена Чудика – найкраща спортивна сім’я Тернопільщини

Опубліковано:
15 Січня, 2016 о 11:43

Вони стояли на найвищій сходинці п’єдесталу пошани у Збаражі, Зборові, Козовій, Великих Гаях Тернопільського та Скалаті Підволочиського району. П’ять років поспіль (2011-2015) родина депутата Тернопільської районної ради Арсена Чудика перемагає на Тернопільських обласних сільських спортивних іграх, здобуваючи звання “Краща спортивна сім’я”. Голова родини — Арсен Ігорович, дружина Ірина Василівна, дочка Мальвіна та син Арсен, який поки що участі у змаганнях не бере, але зі спортом дружить мало не з пелюшок.

Коли людина чи вся її родина у чомусь успішні, завжди кортить довідатись рецепт цього успіху. “А рецепт ніби й простий, — розповідає депутат Тернопільської районної ради від Радикальної партії Олега Ляшка Арсен Чудик, — це щоденна праця над собою”. Окрім наполегливих тренувань, незалежно від пори року, сім’я бере участь у турпоходах, сплавах. Вони — активні члени туристично-спортивного клубу “Вершина”, а там, жартує Арсен Ігорович, хоч би і не хотів жити активно, то змусять. Сам Арсен Чудик найбільше полюбляє футбол. Донечка Мальвіна — переможець міських змагань з плавання, нині більше уваги приділяє волейболу, легкій атлетиці, аеробіці. Восьмирічний син Арсен займається плаванням та боксом. Окрім того, діти — відмінники у навчанні та відвідують музичну школу, бо не уявляють свого життя без прекрасного.




Коли Арсен Чудик-старший розповідає про дружину Ірину, то переходить на афоризми: “Я стіна — жінка опора”, “Якщо я сила, то Іра — дух”, “Якщо я запалюю вогнище, дружина надійно підтримує його”. Арсена Ігоровича як чоловіка ніколи не принижувало те, що його сім’я матріархальна. “Нині з різних причин у 90% українських родин — матріархат. Читаючи історію нашої держави, приходимо до висновку, що так було завжди, — розмірковує Арсен Ігорович, — матріархат не означає главенство жінки. Їй відводиться особливий статус. Вона — берегиня роду, турбується про родину в той час, коли чоловік працює, а нині, на жаль, воює. Хороша жінка ніколи не буде керувати чоловіком, не захоче бути першою. Вона завжди потрібна, любляча та ніжна. Мені пощастило, що Ірина у мене саме така”.


Якщо відійти від лірики та повернутися до спорту, то треба дійсно віддати належне жінці в сімействі Чудиків. Адже, не нарікаючи на інших представниць прекрасної статі, варто зауважити, що більшість наших жінок спорт не дуже полюбляє, не розділяє пристрасть (а треба) чоловіка до футболу, шахів, більярду. Вони вважають, що їхній час і так забирає власне робота, а ще кухня, город, прибирання, прання і таке інше. А Ірина Чудик — жінка-ініціатор, помічник та однодумець свого чоловіка, яка встигає і вдома, і в спорті.


Загалом, приємно спостерігати, як на районних чи обласних сільських спортивних іграх ця сім’я показує найкращі результати в бігу та естафеті, а потім в особистих змаганнях Арсен Ігрович штовхає гирю, Мальвіна вправно кидає м’яча у ціль, мама Ірина набирає найбільше очок у дартсі, а в результаті — всі отримують заслужену перемогу.

Галина ЮРСА
ТРР “Джерело”

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: