Шумський “Центр культури і дозвілля” перейменували на честь Заслуженого працівника культури України

Опубліковано:
27 Травня, 2024 о 11:14
Шумський “Центр культури і дозвілля” перейменували на честь Заслуженого працівника культури України
Василь Ільків. Фото Шумська ТГ.

Шумський “Центр культури і дозвілля” перейменували на честь Заслуженого працівника культури України Василя Ільківа. Він був музикантом, композитором, диригентом, громадським діячем та учителем.

Рішення про перейменування установи прийняли депутати Шумської міської ради.



Про це у мережі Facebook написав міський голова Вадим Боярський.

«Дякую жителям громади, депутатам міської ради, які одностайно підтримали таке перейменування під час громадських обговорень, які тривали 2 місяці. Громада шанує вклад заслуженого працівника культури України Василя Ільківа у розвиток культурних і духовних цінностей Шумщини», – йдеться у повідомленні.

Василь Ільків народився у 1938 року в селі Велеснів Монастириського району. Як син воїна УПА – був вивезений на Далекий Схід. В Україну повертається в кінці 50-х рр., на Шумщині – з 1963 року. Самодіяльний композитор, виконавець, хоровий диригент, педагог, заслужений працівник культури України. Керівник Шумської аматорської народної капели протягом ЗО років, ініціатор створення і учасник вокального квартету «Спалах». Дипломант багатьох республіканських та загальносоюзних конкурсів. У творчому доробку, як композитора, є  пісні на слова поетів-шумчан. Помер Василь Ільків у грудні 2020 року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Василь Ільків, #шумськ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: