Смачні та ефектні троянди з листкового тіста та соковитих яблук – чудова ідея для осіннього чаювання чи святкового столу. Ця випічка готується досить просто і швидко, а результат вражає своїм зовнішнім виглядом та смаком.
Для цього рецепту вам знадобиться:
Перегляньте також:
- Поживні котлети з гречкою що подарують ситість на весь день
- Львівський сирник: рецепт улюбленого десерту для недільного чаювання
- Листкове тісто (готове) – 500 г
- Яблука – 3-4 шт.
- Цукор – 50 г
- Кориця – 1 ч. л.
- Вершкове масло – 50 г
- Цукрова пудра – для посипки
Для початку підготуйте яблука: видаліть серцевину, наріжте дуже тонкі скибки — не товстіше 3-х міліметрів. Збризніть їх лимонним соком, щоб яблука не потемніли.
Розм’якшене вершкове масло варто змішати з цукром і корицею. Розкатайте листкове тісто в тонкий пласт. Змаститіть тісто сумішшю вершкового масла, цукру та кориці. Для більш насиченого смаку можете додати в начинку трохи родзинок, горіхів або цедри цитрусових.
На край тіста викладіть пластинки яблук. Акуратно згорніть тісто з яблуками в рулет – це будуть наші троянди.
Розкладіть заготовки у деко для випікання кексів, так вони краще триматимуть форму. Випікайте в розігрітій до 180-200°C духовці протягом 20-25 хвилин до золотистого кольору.
Готові троянди слід остудити і посипати цукровою пудрою.
Смачного!