Штраф до майже 60 тисяч гривень: як каратимуть ухилянтів після ухвалення нового закону

Опубліковано:
9 Квітня, 2024
Штраф до майже 60 тисяч гривень: як каратимуть ухилянтів після ухвалення нового закону
ЗСУ. Фото з відритих джерел.

У Верховній Раді було прийнято рішення про встановлення штрафів для осіб, які ухилятимуться від призову до ЗСУ. Згідно з повідомленням голови комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Сергія Іонушаса, сума штрафування буде залежати від того, хто вчинить порушення — фізична, юридична чи посадова особа.

Згідно з рекомендаціями комітету, за порушення правил військового обліку в мирний час штраф буде становити від 200 до 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. У випадку повторного порушення або воєнного стану сума штрафу буде від 1000 до 1500 неоподаткованих мінімумів, що становить від 17 тисяч до 25 500 гривень.

За порушення законодавства про оборону й мобілізацію у мирний час штраф становитиме від 5100 до 8500 гривень для громадян та від 17 до 34 тисяч гривень для посадових і юридичних осіб. У воєнний час для громадян штраф буде від 17 тисяч до 25 500 гривень, для посадових і юридичних осіб — від 34 тисяч до 59 400 гривень.

Комітет рекомендував не вносити зміни до Кримінального кодексу України та ухвалити законопроєкт про мобілізацію за основу та загалом.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що законопроєкт про мобілізацію можуть ухвалити вже найближчими днями. Також, комітет Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендував ухвалити в першому читанні законопроєкт про мобілізацію засуджених, за винятком осіб, які скоїли серйозні злочини.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #мобілізація, #Ухилянти
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: