Шість партій мають шанси потрапити до нового парламенту

Опубліковано:
22 Жовтня, 2014 о 15:16

П’ятивідсотковий бар’єр на позачергових парламентських виборах мають шанс здолати 6 партій. Про це свідчить соціологічне опитування, проведене Інститутом соціальної та політичної психології НАПН України спільно з Асоціацією політичних психологів України, передає УНН

Як свідчить соціологічне опитування, яке тривало з 9 по 13 жовтня включно, якби вибори відбувалися на момент опитування п’ятивідсотковий бар’єр могли б упевнено подолати 6 партій (наводяться дані щодо активного електорату – тих, хто має намір взяти участь у голосуванні і визначився з вибором): 



– Партія “Блок Петра Порошенка”- 23,2%
– Політична партія “Народний фронт” – 14,9% 
– Радикальна партія Олега Ляшка – 10,3% 
– Політична партія “Опозиційний блок” – 8,8% 
– Політична партія “Об’єднання “Самопомiч” – 8,5% 
– Політична партія Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” – 8,1% 

Згідно з результатами соцопитування, а грані прохідного бар’єру балансують ВО “Свобода” (5,4%) і Компартія України (4,9%). Не втратили шансів його подолати також “Громадянська позиція” А. Гриценка (4,4%) та “Сильна Україна” С. Тігіпка (3,9%). Решта партій разом набирають 7,7% голосів. 

Опитування проводилося методом інтерв’ювання з 9-13 жовтня 2014 року за вибіркою, що репрезентує доросле населення України віком від 18 років і старше. Опитано 2000 респондентів у 152 населених пунктах (з яких 71 – міські, 81 – сільські) усіх регіонів України за винятком АР Крим та територій, не контрольованих українською владою. Похибка вибірки становить 3,2%.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: