Ще один навчальний рік в умовах війни: чи голові заклади області

Опубліковано:
27 Серпня, 2024 о 17:13

Заклади загальної середньої освіти області станом на серпень 2024 року забезпечені об’єктами фонду захисних споруд цивільного захисту на 99 %, дошкільної освіти – на 96%. На 100% забезпечені укриттями заклади позашкільної, професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти, освіти для дорослих, у тому числі післядипломної освіти.

Про це розповіла директор департаменту освіти і науки Ольга Хома під час засідання членів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.



Також функціонують 118 класів безпеки. До кінця 2024 року буде створено ще 33 класи безпеки. У 576 закладах загальної середньої освіти (98%) обладнано тривожну сигналізацію з виведенням сигналу на пульти охорони. Органи місцевого самоврядування продовжують збільшувати кількість захисних споруд цивільного захисту.

– До кінця 2024 року за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам буде закуплено 23 шкільні автобуси, створено 37 осередків викладання предмета «Захист України», а також здійснено підвищення кваліфікації педагогічних працівників, які будуть викладати оновлений предмет «Захист України», буде створено 3 навчально-практичні центри сучасної професійної (професійно-технічної) освіти на базі: Державного навчального закладу «Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою» («Оператор дистанційно керованих апаратів»), Державного навчального закладу «Кременецький професійний ліцей» («Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів», «Майстер з діагностики та налагодження електронного устаткування автомобільних засобів», «Слюсар з паливної апаратури»), Державного навчального закладу «Чортківське вище професійне училище» («Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва»).

В умовах воєнного стану, як відзначила Ольга Хома, заклади освіти Тернопільщини стали Освітніми Хабами для закладів освіти регіонів, які постраждали від російської агресії. В області здійснюють освітній процес Первомайський індустріально-педагогічний коледж; Маріупольський електромеханічний технікум; «Донбаська державна машинобудівна академія»; Державний навчальний заклад «Краматорське вище професійне торгово-кулінарне училище»; Державний навчальний заклад «Костянтинівське вище професійне училище»; Краматорське вище професійне училище.

Ольга Трач

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: ЗЗ
Теги: #війна, #навчальний рік, #школа
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: