Шахрайці з мебельного салону суд призначив смішну заставу

Опубліковано:
12 Грудня, 2015 о 20:43

В Тернополі ще не завершилась епопея з шахрайкою, яка брала в людей задатки на виготовлення меблів, а потім довший час водила за ніс своїх клієнтів. Прикривалась жіночка відомою польською фірмою з виготовлення меблів “Komandor”. Для своїх схем підприємець орендувала в обласному три офіси і успішно дурила тернополян.

 



Внаслідок такої діяльності, без меблів і своїх грошей залишились 16 клієнтів шахрайки. Загальна сума, зібрана аферисткою складає близько 300 000 гривень. Недочекавшись своїх замовлень і втративши довіру до підприємця, люди звернулись до поліції. В ході слідства було встановлено, що жінка і не збиралась виконувати свої обіцянки.

 

Врешті, в кінці листопада жінці оголосили підозру в скоєнні злочину і оголосили заставу, як запобіжний захід. Але, враховуючи розмір збитків потерпілих, сума застави чомусь виявилась сміхотворною. 27 560 гривень — це навіть не десята частина привласнених аферисткою коштів. Такою сумою можна і пожертвувати, щоб не позбутись волі. Тому рішення судді виглядає досить дивним… 

 

Через це правоохоронці і звернулись до апеляційного суду, щоб дане рішення оскаржити. Наразі вирішується питання арешту і продажу майна підприємливої жіночки, щоб відшкодувати збитки потерпілим за цивільними позовами. Крім цього вона повинна повідомляти про своє місцеперебування, з’являтись за першою вимогою і здати український і закордонний паспорти.

 

В іншому випадку, або при порушенні рішення суду запобіжний захід може бути змінено на домашній арешт, чи взяття під варту. Також справу внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 частина 1,2 КК України. Кримінальне провадження планують слідчі завершити в грудні і скерувати до суду.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Все почалося з малини»: військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив та відкрив «Сокарню»
20:10, 23 Жовтня, 2024

Військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив

ТОП новини тернопільщини: