Сергій Надал взяв участь у відзначенні 96-ї річниці проголошення ЗУНР (ФОТО)

Опубліковано:
3 Листопада, 2014 о 08:58

У Тернополі 1 листопада з нагоди проголошення Західно-Української Народної республіки та вшанування пам’яті Січових Стрільців відбулася урочиста хода від Майдану Волі до Микулинецького кладовища, де священнослужителі міста відправили поминальну панахиду за усіма загиблими героями, а небайдужі тернополяни поклали квіти до могил Січових Стрільців.




«Сьогодні ми згадуємо тих, хто має відношення до Листопадового зриву, оскільки ці події мають для нас велике значення в історії здобуття Незалежності, – розповідає Сергій Надал. – Цей останній холодний місяць завжди показує усьому світу величну силу та енергію українців, будь це чи 1918 чи 2013 роки. Саме у такі часи на вулицях міста твориться історія, коли за прикладом героїзму та жертовності одиниць піднімається на боротьбу увесь народ».


Міський голова також зазначив, що у ніч з 31 жовтня на 1 листопада 1918 року українські стрільці захопили головні адміністративні споруди у Львові, діяльність яких хвилею перекинулися на інші села та міста. Не був винятком й Тернопіль, де вчителі та гімназисти піднялися на боротьбу, показуючи справжній приклад мужності.


Довідково: Західно-Українська Народна Республіка – українська держава, що фактично існувала протягом 1918-19 рр., формально ж і до 1923 р. на території Західної України зі столицею у Львові. Постала після Першої світової війни в результаті розпаду Австро-Угорщини. Охоплювала територію заселену українцями – Галичину, Буковину й Закарпаття. 22 січня 1919 року ЗУНР об’єдналася з Українською Народною Республікою, отримавши назву Західна Область Української Народної Республіки.

 

 

 

 

 

 


 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Все почалося з малини»: військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив та відкрив «Сокарню»
20:10, 23 Жовтня, 2024

Військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив

ТОП новини тернопільщини: