Жителі Заліщицького району давно мріють, щоб знайшлися якісь добродії, які б допомогли відновити величезну цінність, яка нині усе більше занепадає – Червоногородський замок біля Ниркова.

 



«Ми звернулися з такою пропозицією, щоби врятувати Чорвоногородський замок, але ми зіткнулися з такою проблемою: власником цих споруд є релігійна організація, яка має свідоцтво на право власності. Коли ми вийшли на публічне обговорення про стан замку, то з’явився спадкоємець замку, який проживає за кордоном і зараз виставляє свої претензії, бо каже, що претендує на споруди. Тобто, є проектно-кошторисна документація по  Чорвоногородському замку і розприділено земельні ділянки, які ми будемо пропонувати купити через аукціон нашим внутрішнім інвесторам. Я вважаю, що не тільки в інших країнах, а і в нас є достатньо інвесторів, які могли би допомогти оновити цю архітектурну та історичну цінність» – каже голова Заліщицької райдержадміністрації Борис Шипітка. Керівник району наголошує, що відновлення  Чорвоногородського замку сприяло би розвитку туризму на Тернопільщині.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: