Фільм «Іронія долі або з легкою парою!» може потрапити під заборону в Україні. Так постало питання і піднялася хвиля обговорення після того, як у ЗМІ нагадали, що актриса Валентина Тализіна, яка зіграла в епізоді в цьому фільмі, входить до списку осіб, які «створюють загрозу національній безпеці України та контент з участю яких заборонений для трансляції в Україні». Як відомо, Тализіна підписала листа на підтримку анексії Криму.

 



У Держагентстві України з питань кіно прокоментували: вони готові розглянути питання, чи можлива надалі демонстрація в Україні фільму «Іронія долі, або з Легкою парою!», якщо надійде відповідний запит від Ради національної безпеки і оборони або СБУ. Але наразі фільм на Новий рік показувати дозволять. Адже виготовлений він до 1991 року. А закон №1317 «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України» стосується фільмів, знятих після 1 серпня 1991 року.

 

А в Івано-Франківську перед Новим роком вирішили заборонити Діда Мороза і Снігуроньку. Представники батьківської громадськості звернулися в міське управління освіти і науки з пропозицією «декомунізувати» Діда Мороза. Про це повідомляє прес-служба управління. Також з’явилась інформація про рекомендацію департаменту культури Київської міськдержадміністрації  «використовувати автентичну українську символіку і персонажів». Про заборону героїв мова не йшла, проте в освітніх закладах трактують це по-різному. Зокрема, як пишуть педагоги в соцмережах, що на новорічних заходах для дітей не повинно бути Діда Мороза і Снігуроньки, а  святий Миколай чи Санта Клаус, а замість Снігуроньки — Зима або Зимонька.
        

 

У Тернополі діє заборона міського голови на феєрверки. Не радять використовувати піротехніку в управлінні державної служби з надзвичайних ситуацій. Проте, якщо в Україні  це зумовлено суспільно політичною ситуацією, то, до прикладу, в Таджикистані узагалі заборонено традиційне святкування Нового року з ялинкою та застіллями у закладах освіти і для освітян, учнів а студентів.  Таке «табу» офіційно оприлюднило тамтешнє Міністерство освіти і науки. Не дозволено зустрічати Новий рік в Брунеї та Сомалі, де більшість населення — мусульмани. За це там можна отримати п’ять років в’язниці.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: