Чимало бійців АТО, повернувшись додому, не можуть увійти у звичайний ритм життя. Усе через сильні стреси, шок, переживання, яких зазнали на війні. Дуже важливо, щоб вдома були поруч близькі люди, які б підтримали і допомогли адаптуватися. Треба, аби було надійне плече, на яке можна опертися, адже чимало військових розради шукають в алкоголі.

 



Головний лікар Тернопільського обласного наркодеспансеру Василь Галанов розповідає, що від початку проведення АТО в медичному закладі від алкоголізму пролікували більше як 130 воїнів, з них – цього року 54. «Усе, що люди бачать на війні, відкладається на їх психіці, вони шукають спосіб, за допомогою якого можна забути про найгірше, хоча б на якийсь час і тому вдаються до спритного. До нас на лікування приїжджають багато бійців і це добре, що вони не соромляться, а розуміють, що без допомоги медиків їм не обійтися», – зауважує Василь Галанов.

 

Лікарі рекомендують рідним та близьким військовослужбовців, які щойно повернулися із фронту – не вести їх відразу на вулицю на прогулянки, де великі скупчення людей, бо там може бути чимало подразників, на які бійці реагуватимуть не так, як усі. Скажімо, на звуки петард, феєрверків, вони можуть відреагувати, як на постріли і зазнати шоку. Також не варто часто залучати воїнів до застіль, де вони випиватимуть, щоб не сформувалася залежність від спритного. Головне – це розуміння, теплі, дружні розмови та спокій – це те що потрібно усім, але особливо бійцям, яким на війні дуже цього бракувало.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: