Що потрібно знати мобілізованим до війська

Опубліковано:
1 Лютого, 2015 о 19:51

В Україні триває мобілізація. Багатьох чоловіків вона застає зненацька. Що необхідно взяти з собою військовим, яких мобілізовують? Про це нашій знімальній групі розповіла тернопільський волонтер Лілія Мусіхіна.

У штаб «Самооборони», де працює Лілія Мусіхіна, часто приходять чоловіки, яких призвали до армії. Вони розгублені, адже не знають, що потрібно мати із собою.



Волонтер каже: готові допомогти речами, які немає можливості придбати самотужки. Насамперед – це одяг та спорядження. Не економити вона радить на зручному взутті і касці. Окрім того, потрібні комбінезон, форма, шапка, бушлат із водонепроникним покриттям. А ще – зимовий спальник і каримат, також бронежилет. Особлива увага – білизна і шкарпетки.

ЛІЛІЯ МУСІХІНА, волонтер штабу “Самооборона Майдану Тернопільщини”


«Перший шар білизни – бажано термобілизна. Другий – флісова… натуральна. На рахунок шкарпет ок – добре в’язані, ідеальний варіант – бактерицидні».

У штабі самостійно формують аптечки. Допомагає українська діаспора з Італії, США.

Варто мати з собою і мінімальний набір продуктів. Це консерви, згущене молоко, горіхи. Не забути і про «ремкомплект» – голка з ниткою, ґудзики. Лілія Мусіхіна закликає чоловіків не боятися мобілізації.

ЛІЛІЯ МУСІХІНА, волонтер штабу “Самооборони Майдану Тернопільщини”

«Велике прохання до новобранців – не боятися, не втікати. Я відправила на війну більше тисячі чоловіків, свого чоловіка. Вони герої! Ми ними пишаємось».

У штабі є потреба у волонтерах, швачках. Продукти харчування, які довго не псуються, проти застудні ліки, засоби особистої гігієни і навіть натуральні тканини й нитки для в’язання. У цих речах потреба найнагальніша. Можна також допомогти коштами і пальним.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: