Щиро, весело по-українськи пройшло свято Водохреща біля клубу "Нептун" (Фото)

Опубліковано:
19 Січня, 2016 о 23:34

Традиційно 19 січня щороку до “моржатника” біля клубу “Нептун” приходять бажаючі зануритися у цілющу Йорданську воду.

 



Зробити свято ще більш радісним вирішили моржі Тернополя. Ідея сподобалась козацько-десантному екологічному осередку ім. Дмитра (Байди) Вишнівецького. Чоловіки зварили для гостей та для тих, хто занурився в ополонку рибну юшку, горохову зупу, смачний козацький куліш.

 

Усі могли і почастуватись, і залишити кошти для АТО у скринці. Моржі частували народ трав’яним чаєм, який зміцнює імунітет у зимовий пепріод. Біля ополонки усіх окунувшихся чекали представники торгової марки “Хортиця” з тацею яблучок.

 

Майже на світанку моржатник відвідав мер Тернополя Сергій Надал з командою. Команда мера сміливо занурилась за очільником. Але рибну юшку спробувати їм, на жаль, не вдалось, ватри щойно були розкладені. З 10 ранку на увесь парк залунала музика. Усі хто хотіли подивитись на освячення води, почули спочатку колядників, а ще подивились різдвяний вертеп у виконання дружньої юрби дітей.

 

Біля сходів у воду вже чекали на отця Дмитра Лисака з Надставної церкви люди та вода на освячення. З хоругвами, іконами та молитвою розпочалась урочиста служба. Щира промова сповнювала серця вдячністтю до Творця, який послав до нас свого єдиного Сина Ісуса.

 

Послухати святе письми до водойми прийшов і цар Нептун зі своїми нептунцями. Затушивші у річці три рази по три свічки, зануривши у воду срібних хрест, щиро скропив водою усіх отець Дмитро, а тих, хто стояв на берегах скропили загартовані моржі, які не тільки занурюються, а ще і залюбки пірнають та плавають у крижаній воді.

 

На сходах до води люди допомагали одне одному як зійти, так і вийти з води. Тернополяне приходили у парк протягом цілого дня і, навіть, коли почало темніти. Усі, хто сьогодні побував біля моржатніка відзначили, що щиро, радісно та по українські пройшло тут Водохреща. 

 

Нехай йорданська вода подарує усім людям здоров’я на цілий рік!

 

 

Більше фото тут: https://www.facebook.com/elena.mudraya/media_set?set=a.948920328476413.1073741909.100000753630498&type=3

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: