Ще недавно пам’ять про таких як Євген Коновалець у Тернополі потребувала відновлення

Опубліковано:
14 Червня, 2016 о 19:47

У ювілей, а саме 125-річчя з Дня народження провідника Організації Українських Націоналістів Євгена Коновальця урочисті заходи відбуваються чи не по всій Україні. А як вшановують цього діяча українського національно-визвольного руху в Тернополі? Урочистості в «Перемозі» і відкриття пам’ятного знаку.

 



Та пригадайте, як ще кілька років тому, в 2010 р., напередодні Дня незалежності вандали нищили пам’ятні дошки провідникам українських націоналістів у патріотичному Тернополі. Під їхню немилість тоді потрапили Слава Стецько та Омелян Польовий. На щастя, тоді міський голова Роман Заставний за недовгий час відновив барельєфи учасникам національно-визвольного руху.

 

Що цікаво, захищати пам’ять цих видатних діячів України чомусь взялися не представники націоналістичних сил на кшталт ВО «Свобода» чи «Тризуб», а саме тодішня міська влада.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: