СБУ нагрянула з обшуком до церкви Московського патріархату

Опубліковано:
14 Квітня, 2015 о 19:47

Священнослужителі  обурені. Правоохоронці осквернили храм але нічого не знайшли. Як повідомила прес-служба Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП), днями в Свято-Преображенський храм, що в селищі Гусинці Бориспільського району, увірвалися люди в масках.

 



Церковнослужителі запевняють: це були представники СБУ. “Люди в масках, зі зброєю в руках, представившись працівниками СБУ, осквернили святий Престол і влаштували обшук в храмі. Своє безчинство вони пояснили пошуком зброї, нібито придбаної Московським патріархатом, яка  зберігається в храмі для підтримки російської агресії”, – заявили в прес-службі УПЦ МП.

 

В СБУ ситуацію поки не прокоментували, зате в міліції Київської області «Вестям» підтвердили факт обшуку. “Церковнослужителі викликали наряд міліції, повідомивши, що до них прийшли озброєні люди. Коли наші співробітники прибули на місце, то з’ясувалося, що в храмі справді проводилися слідчі дії.

 

Обшук проводила СБУ спільно з прокуратурою”, – прокоментував прес-офіцер МВС у Київській області Микола Жукович. Служителі храму запевняють, що зброї у святині не було, а обшук вирішили провести тільки тому, що храм підпорядковується Московському патріархату.

 

“Ми змушені говорити про те, що сьогодні по відношенню до церкви (УПЦ МП. – авт.) почастішали випадки вандалізму, поширення брехні”, – вважають у прес-службі УПЦ МП.

 

Відзначається, що місія ОБСЄ в Донбасі днями також спростувала інформацію про те, що на території Свято-Миколаївського собору в Стаханові Луганської області знаходиться склад боєприпасів сепаратистів. Відповідні дані ОБСЄ опублікувала на своєму офіційному сайті.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зброя, #московський патріархат, #обшук, #СБУ, #спаратиз
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: