Садовий створив нову "Сім’ю", яка дерибанить власність Львова. Тарас Пастух перебирає досвід? (Факти)

Опубліковано:
7 Жовтня, 2015 о 07:53

Українці починають забувати це слово із притаманним тільки йому підтекстом. «Сім’я». Про неї згадують тільки тоді, коли на екранах вкотре змигне Янукович чи хтось із його оточення «засвітиться» перед виборами в новому образі.

Тим часом нині, після майдану, у серці українського П’ємонту успішно функціонує аналог моделі родинно-бізнесових стосунків. Створив його очільник Львова і партійного проекту «Самопоміч» Андрій Садовий. Якщо простежити, хто нині стоїть на чолі «золотих жил» міського бюджету, там сторонніх людей не знайдете. Кум, сват, товариш, вуйко, стрийко і вся гама родинних стосунків представлена у львівській мерії.



2006 рік, святкування 750-ї річниці міста Лева. Головою громадської організації «Дирекція з організації святкування 750-тиріччя міста Львова» стала Ксенія Курилишин. Всі кошти, виділені на організацію дефіляди, пройшли через її руки. І не дивно, звідки в садового була така довіра до пані Ксенії. Вона – давня подруга та кума львівського мера. До того ж, у свій час працювала керівником медіа Садового: ЗАТ «Видавнича група «Поступ» та відділу реклами та промоції МК ТРК «ICTV».

Її чоловік — Олексій Курилишин — через АТЗТ «Універмаг «На Ринку» у 2013 році купив так званий «Старий ЦУМ» за заниженою вартістю: це близько 3 500 гривень за квадратний метр. В той же час вартість нерухомості в історичній частині Львова коштувала не менше 5 тисяч доларів за квадратний метр. Львів через цю «оборудку» недоотримав майже 70 мільйонів гривень.

В експертів, які проводили оцінку вартості цієї споруди, мали би виникнути багато питань до мера та покупця. Але ні. І причина проста — цю оцінку проводили в ПП «Львівська експертно-консультаційна служба», директором і власником якої є Андрій-Іван Сарахманевич — чоловік рідної сестри Садового. Якщо коротко — швагро.

Ще один кум Андрія Садового — Петро Соболь — є засновником та власником низки підприємств у Львові, зокрема ТзОВ «Арт Глорія», ресторан «Шекспір», ПП «Дорожні технології» КС та інших. Його раніше викрили у розкраданні коштів гранту Німеччини під гарантії міськради на суму понад 200 тисяч гривень, виділених на облаштування вело доріжки на вулиці Липинського. Справу навіть скерували до суду.

Наступний кум львівського мера Андрій Федоренко за бюджетні кошти здійснював через «Львівелектротранс» закупівлю 22 трамвайних вагонів іноземного виробництва для міста на загальну суму понад 10,5 мільйона гривень. Як дослідила тоді газета «Ратуша», упродовж 2007–2008 років із бюджету розвитку м. Львова ЛКП «Львівелектротранс» отримало 10 млн 550 тис. грн на закупівлю трамваїв. Переможцем торгів визнали ТзОВ «Сармат», яким керував засновник і директор Андрій Федоренко. З ним 5 жовтня 2007 року уклали договір постачання, а вже 21 грудня призначили директором ЛКП «Львівелектротранс». Через чотири дні Федоренка уклав із рідним «Сарматом» додаткову угоду до договору від 05.10.2007 року, відповідно до якої термін поставки змінив до 01.03.2008 року. До лютого 2008 року «Сармат» імпортував та реалізував «Львівелектротрансу» 11 вживаних трамвайних вагонів на суму 4992999 грн, яка надійшла передоплатою 2007 р. від ЛКП «Львівелектротранс» на банківський рахунок ТзОВ «Сармат».
У квітні 2008 р підприємство «Львівелектротранс» знов оголосило торги на закупівлю 11 вагонів. Договір поставки трамвайних вагонів на суму 4 млн 840 тис. грн примудрилися укласти із луцьким ТзОВ «Автоконцепт», якого на момент тендеру не існувало. У 2008 р. «Сармат» знов виступив імпортером 11 вживаних вагонів, продавши вагони своїм працівникам, які в липні–вересні 2008 року зареєструвалися приватними підприємцями. Своєю чергою ці приватні підприємці завищивши ціну на 180 тис. грн продали вагони ЛКП «Львівелектротранс». Вартість незаконно отриманих бюджетних коштів становила близько 2 млн грн.

Окрема тема — друзі та бізнес-партнери Андрія Садового, які за всі роки перебування його при владі встигли непогано покращити своїх статки. Час од часу з’являється інформація про порушення різних кримінальних справ проти чиновників-друзів, які помічені в непрозорих тендерних процедурах чи інших оборудках міського голови та його команди.

 

Громадськість про це чує краєм вуха. Як відомо. Всі ключові ЗМІ Львова та Західного регіону України — власність, пряма чи опосередкована Андрія Садового. Тож ані скандалів із львівською «Сім’єю», ані публікації схем бізнес-родини львівського мера в популярних медіа не знайдете. Тим паче якихось неприємних новин про «Самопоміч», регіоналів чи корупціонерів у її рядах. ПАТ «Телерадіокомпанія Люкс», до якої входять канали «Люкс» та 24, а також радіо «Люкс» і «Радіо 24», інтернет-видання «Захід-Нет» змушені старатися, щоби картинка про їхнього власника та його «Сім’ю» була тільки позитивною.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: