Сьогодні Україна відзначає День пам’яті та примирення (Відео)

Опубліковано:
8 Травня, 2015 о 15:17

Україна разом із багатьма країнами Європи відзначає 8 травня як День пам’яті та примирення.

 



Ця дата встановлена указом президента України «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі і 70-ї річниці завершення Другої світової війни».

 

Верховна Рада збереться наурочисте засідання, щоб вшанувати всіх, хто боровся з нацизмом. В засіданні візьмуть участь ветерани, які воювали в лавах Червоної армії, національно-визвольного руху, зокрема УПА, арміях країн-членів антигітлерівської коаліції.

 

Україна зазнала значних втрат внаслідок війни. Під час бойових дій та в полоні загинуло від трьох до чотирьох мільйонів військових, підпільників і цивільних, від чотирьох до п’яти мільйонів цивільних загинуло через окупаційний терор та голод у тилу,близько п’яти мільйонів жителів були евакуйовані або примусово вивезені до Росії та Німеччини, частина з них не повернулася на батьківщину.

 

Символом відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги став червоний мак, як і в багатьох країнах Європи.

З цієї нагоди Український інститут національної пам’яті та ряд телеканалів створили соціальні ролики, переглянути які ми пропонуємо вам нижче: 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: