Сьогодні "Мрія" в Тернополі звітувала і ділилась планами на майбутнє

Опубліковано:
20 Листопада, 2015 о 14:53

Компанія «МРІЯ Агрохолдинг» привітала своїх співробітників із професійним святом – Днем працівника сільського господарства, яке традиційно відзначається в Україні щороку у третю неділю листопада.

 



Святкування відбулося у палаці культури «Березіль» в м. Тернополі цієї п’ятниці, 20 листопада. На заході, куди було запрошено окрім працівників «МРІЇ» також багато почесних гостей – представників від влади та місцевих громад, Компанія підбила підсумки сільськогосподарського сезону, що минає. За їх результатами керівництво Агрохолдингу нагородило кращих працівників за найуспішніші показники в роботі, а також поділилось планами на наступний рік.

 

Для «МРІЇ» цей сезон видався доволі складним, оскільки минулого року Компанія не змогла розрахуватися з кредиторами за своїми борговими зобов’язаннями і в серпні 2014 року оголосила технічний дефолт. У результаті переговорів з кредиторами, що тривали кілька місяців, Агрохолдинг «МРІЯ» перейшов під управління Комітету кредиторів. Комітет прийняв рішення зберегти Компанію та з цією метою призначив нове керівництво.

 

Незважаючи на всі складнощі, новій команді «МРІЇ» на чолі з генеральним директором Саймоном Чернявським вдалося стабілізувати ситуацію в Агрохолдингу. В екстремальних умовах нестачі техніки та нестабільного земельного банку було проведено весняну посівну, в результаті якої Компанія засіяла ярими культурами 126 тис. га, що на 30 тис. га більше, ніж було заплановано.

 

Вже в червні «МРІЇ» вдалось поповнити свій оборотний капітал на 25 млн дол., повертаючи тим самим довіру партнерів, та паралельно відновити співпрацю з лізинговими компаніями. Станом на сьогодні укладено дві великі лізингові угоди на поставку Агрохолдингу сільськогосподарської техніки загальною вартістю понад 4 млн дол. Суттєво оновивши та поповнивши свій технічний парк, «МРІЯ» успішно засіяла 84 тис. га озимих під урожай 2016 року.

 

У липні було розпочато переговори стосовно реструктуризації боргу Компанії, який наразі складає в загальній сумі 1,1 млрд дол. У числі основних кредиторів «МРІЇ» найбільші міжнародні банки та відомі світові фінансові компанії: Міжнародна фінансова корпорація (IFC), Deutsche Bank, Erste Bank AG (Лондонське відділення), Креді Агріколь банк та інші, а також держателі бондів, на яких і припадає найбільша частка в структурі боргу – 43,27%. З початку року всі вони є фактичними власниками Компанії «МРІЯ».

 

За підсумками року «МРІЯ Агрохолдинг» контролює земельний банку 180 тис. га, має в своєму активі 7 елеваторів та 5 зерносховищ загальною потужністю зберігання 600 тис. тонн, картоплесховища потужністю 90 тис. тонн, 2 крохмальних заводи та 1 насіннєвий завод. Технічний парк Компанії станом на сьогодні складає 245 одиниць сільгосптехніки та 206 одиниць транспорту і логістичної техніки. В тому числі у 2015 році «МРІЯ» закупила техніки на суму більш, ніж 3,7 млн дол., а наступного року планує придбати техніку ще на 10 млн дол.

 

У виробничій діяльності в сезоні, що минає, Агрохолдинг зіштовхнувся з рядом проблем, що значно вплинули на кінцеві показники виробництва. Серед них найбільші – це нестача на початку сезону польових робіт технічних ресурсів, низька продуктивність техніки, відсутність логістичної техніки і недосконала організація робіт. Також головну роль відіграли несприятливі погодні умови, від яких цьогоріч постраждали всі агровиробники України. Під впливом цих негативних факторів фактична врожайність культур по Компанії дещо нижча від планової, та попри складні обставини, «МРІЯ» все ж зібрала урожай із всіх запланованих площ.

 

В планах на 2016 рік врожаю основними культурами, які вирощуватиме Компанія, є озима пшениця та ріпак, посів яких вже здійснено на площі 84 тис. га, а також ярі: соняшник (до речі, цього року Агрохолдинг сіяв його вперше -у попередні роки «МРІЯ» культуру не вирощувала), кукурудза, картопля, соя. Також вперше в сівозміні у 2016 році з’явиться нова для Компанії культура – сорго. Технологічним нововведенням стало те, що, починаючи з цього сезону, задля збереження вологи в землі «МРІЯ» перейшла на систему мінімального поверхневого обробітку ґрунту mini-till, чим також досягла значної оптимізації затрат у виробничих процесах.

 

Нова кадрова політика «МРІЯ Агрохолдинг» дозволила досягнути рівня середньомісячної заробітної плати працівників Компанії на 50,88% вищого, ніж середнє значення по агросектору України. Так, відразу після призначення нового менеджменту, було проведено індексацію зарплат всіх категорій працівників та встановлено «білу» і конкуренту заробітну плату.

 

Важливо зазначити, що після переходу «МРІЇ» під управління кредиторів, пріоритетним для Компанії став також і соціальний напрямок роботи. Агрохолдинг засвідчив високий рівень корпоративної соціальної відповідальності перед пайовиками. Соціальний бюджет «МРІЇ» у 2015 році сягнув 22 млн грн., які Компанія спрямувала на фінансування найважливіших потреб згідно запитів від місцевих громад, а також долучилася до спільного з державною владою проекту по ремонту доріг на засадах співфінансування. За рік Агрохолдинг реалізував більше десяти масштабних соціальних проектів у сферах інфраструктури, освіти, духовності, охорони здоров’я, культури та спорту, благоустрою населених пунктів, допомоги бійцям АТО, подарунків дітям тощо.

 

В наступний сезон «МРІЯ» ввійде з новою організаційною структурою. В результаті кластеризації у Компанії до кінця року буде створено 7 виробничих кластерів. На даний момент земельний банк «розбитий» на 17 блоків, кожен – зі своєю організаційною структурою і виробничою базою. Подібна структура складна в управлінні й не дозволяє досягти «ефекту масштабу». Рішення об’єднати виробничі блоки в кластери призведе до підвищення прозорості та керованості всієї структури, а також значно знизити логістичні витрати. При укрупненні буде враховано адміністративні кордони областей і районів, що дуже важливо при взаємодії з громадами та місцевими органами влади, насамперед – в питаннях оподаткування та звітності. Кожен кластер буде зареєстрований як окрема юридична особа, яка сплачує податки на тій території, на якій він працює.

 

Головні принципи роботи Компанії «МРІЯ» окреслив генеральний директор Саймон Чернявський. Насамперед- це:

  • Ефективність:
  • реорганізація, навчання та мотивація співробітників;
  • підвищення продуктивності технічного парку;
  • рентабельність виробництва.
  • Відповідальність:
  • перед акціонерами;
  • перед співробітниками та пайовиками;
  • трудова дисципліна.
  • Прозорість:
  • Облік та звітність;
  • Оцінка роботи, єдині стандарти для всіх.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: