Павло Жебрівський
Павло Жебрівський

Громадський діяч, Президент військово-цивільної спілки "Бойове Братерство України"

Розмінування
Розмінування.

Коли приймався Закон про мобілізацію, достатньо говорили про те, що мобілізація має бути справедливою і не має бути згубною для економіки.

Ми говорили про те, що достатньо багато поліцейських, чиновників, митників, прокурорів можна мобілізувати, а їх сферу діяльності передати колегам – жінками, пораненими, пенсіонерами, які ще при пам’яті і здоров’ї виконувати свої повноваження. Але прийняли Закон про мобілізацію, який базується, виключно, на примусі.



До того ж, Уряд Зеленського, нічого кращого не придумав, як підготувати проєкт Постанови, згідної якої потрібно мобілізувати 50% працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

ДСНС – це невелика за своєю чисельністю структура. Це ті, хто виконує бойові завдання, не тільки на територіях, наближених до лінії фронту, але й у глибокому тилу. ДСНС – це не просто пожежники, сьогодні це – рятувальники, які займаються ліквідацією стихійних негараздів, пожеж, повені, а також – розбирання споруд після чергових російських обстрілів і рятування людей з-під завалів.

Це одна з небагатьох структур, яка має ліцензію виконувати завдання щодо виявлення, знешкодження та знищення вибухонебезпечних предметів на всій території України.

Чи можна рядового рятувальника замінити пораненим, жінкою, чи людиною пенсійного віку? Точно, ні. Це має бути достатньо молода, здорова, підготовлена людина, яка має здоров’я працювати в кисневому костюмі три-чотири години. У строю повинна бути підготовлена людина, яка буде знати як поводитися і що робити під завалами, і як рятувати людей.

На сайті Кабінету Міністрів України розміщена петиція про «Бронь для усього особового складу пожежної охорони та служби надзвичайних ситуацій, оперативно-рятувальної служби та інших працівників цивільного захисту», яка вже зібрала понад тридцять тисяч підписів. Українці розуміють, що цих рятувальників замінити не буде ким. Як мінімум, на 50% ДСНС не зможе виконувати свої обов’язки.

Відношення і дії Уряду Зеленського до категорії працівників ДСНС наштовхує на думку: «Чим гірше в країні, тим краще для можновладців». Бо, якщо приймуть цю Постанову, то по суті, знищать структуру ДСНС.

Бойове Братерство України, в якому є також представники ДСНС, вимагають від Уряду бронювання всіх працівників ДСНС від мобілізації. Ці люди, які кожного дня рятують життя людей, є Героями. І це не комбатанти, бо вони виконують завдання, як на фронті, так і в цивільному житті. Їх замінити не має кому.

Руки геть від ДСНС!

Павло Жебрівський

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #блог, #дснс, #мобілізація, #павло жебрівський
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: