Розпочато підготовку до відзначення 55-ої річниці бою УПА під хутором Лози на Бережанщині

Опубліковано:
22 Лютого, 2015

У обласній раді створили організаційний комітет з відзначення в Тернопільській області 55-ої річниці бою вояків Української Повстанської Армії під хутором Лози Бережанського району.

 

Очолив його голова обради Василь Хомінець.

 

Організаційному комітету доручено до 27 лютого 2015 року розробити план ювілейних заходів, приурочивши їх до Дня Героїв – свята величі духу українських вояків – борців за волю України.

 

За даними істориків, бій під хутором Лози, розташованого між селами Шумляни та Божиковим, був останнім боєм підпілля України із радянським військами. Він відбувся 14 квітня 1960 року.

 

В результаті бою із опергрупою Тернопільського управління КДБ із загоном Внутрішньої охорони МВС СРСР була оточена і розгромлена остання група українських повстанців.

 

За наслідками того бою двох чоловіків, учасників групи, було поранено і вони застрілился, а третій учасник – Марія Пальчак – останнім набоєм учинила невдалу спробу самогубства.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #55, #лози, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #УПА, #хутір
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: