“Росомахи” 68-ї бригади: приклади сміливості та військової майстерності

Опубліковано:
12 Липня, 2024 о 09:20
“Росомахи” 68-ї бригади: приклади сміливості та військової майстерності
68 бригада. Фото командування "Захід"

Один сміливець за 4 доби відбив 6 ворожих штурмів, виконав завдання і разом із побратимами повернувся до підрозділу.  Другий – затрофеїв рашистський танк! Ось такі вони, воїни-“росомахи” із 68 окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша Оперативного командування “Захід”!

68 окрема єгерська бригада імені Олекси Довбуша Оперативного командування “Захід”

Титанічні зусилля та неабияку волю до Перемоги демонструють щодня наші захисники. Не виключення і воїни 68 окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша. Неофіційно їх називають “росомахами”: через зображення надзвичайно лютого хижака на шевронах.



Наш перший герой разом із побратимами відбили шість ворожих штурмів та навіть зазнавши поранень – продовжував боротися. Мотивація у нього зрозуміла, адже він пообіцяв своїй вагітній дружині, що захищатиме свою сім’ю і обов’язково повернеться додому живим.

Знайомтесь: гранатометник одного з підрозділів 68 ОЄБр на позивний “Чорний” із Козівського району, що на Тернопільщині. До повномасштабного вторгнення рашистських окупантів він працював водієм-“далекобійником”.

Гранатометник з позивним “Чорний”

Удома воїна чекає кохана дружина, і скоро у подружжя буде поповнення в сім’ї. Звати бійця Володимиром. Прізвище з цілком зрозумілих причин називати недоцільно. Власне, прізвище в цій історії не головне. Важливо, що саме такі звичайні українці впевнено обороняють нашу землю та сміливо нищать окупантів.

“Пішли ми на перший вихід. Це дуже непросто дійти на позицію і потім звідти вибратися. Але головне – не впасти в ступор чи піддатись паніці, треба просто робити те, чому тебе навчили. Психологічно не здаватися”, – поділився своїм першим бойовим досвідом гранатометник Володимир.

Внаслідок запеклих боїв, які тривали 4 доби, “Чорний” разом із хлопцям успішно підбили із ручного протитанкового гранатомета ворожий бронетранспортер та положили в українську землю декілька окупантів.

“Шестеро росіян встигли висадитися. Я почав закидати їх гранатами і “затрьохсотив” (поранив) двох. То інші їм навіть не допомогли, не відтягнули, а кричали: “Давай, тряпка, собєрісь, вставай!”. У той момент я зрозумів, що вони слабкі”, – згадує ті події воїн.

Їх протистояння тривало всю ніч і закінчилося на користь “росомах”:

“Я весь час підтримував моральний дух своїх побратимів, говорив, що ми не прийшли сюди вмирати, що ми зробимо роботу і знищимо ворога. Хлопці опанували себе і виклалися на повну. Тоді ми витримали не тільки ворожі артобстріли і штурми, а ще й отруйні гази, якими окупанти закинули у наші позиції. Попри це ще й ворожі дрони постійно дошкуляють – полюючи на нас.

“Чорного” разом з іншими пораненими побратимами евакуювали до стабілізаційного пункту, надали допомогу а вже звідти – доправили до госпіталя.

А от танкісти цієї ж бригади не тільки відбили ворожий наступ, але й захопили російський танк практично в робочому стані. Цей екземпляр бронетехніки агресора очолював масштабний штурм, який закінчився для них повним фіаско. Ворожий екіпаж російського Т-90 залишив свою бойову машину на полі бою і… накивав п’ятами.

“Наш механік-водій  (позивний “Марік”) ризикнув дістатися “сірої” зони – до  російського танка та повернувся назад вже на ньому. Більше того, згодом наші бійці змогли витягнути ще дві одиниці ворожої бронетехніки – танк Т-80 і БМП-2”, – розповіли у бригаді.

У складі 68 окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша ОК “Захід”, що була сформована на Рівненщині, воюють представники багатьох регіонів України.  Їхній бойовий досвід, вміння воювати в сучасних умовах стане у нагоді для тих, хто сьогодні стає у бригадний стрій і поповнює лави “росомах”.

А хто прагне поповнити лави славетної єгерської бригади, має можливість отримати додаткову інформацію за тел. 099-387-87-18 або 093-055-25-98.

Відділ зв’язків з громадськістю ОК “Захід”.
Фото Служби зв’язків з громадськістю 68 ОЄБр імені Олекси Довбуша.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #68 бригада, #68 оєбр імені олекси довбуша, #росомахи
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: