«Російський Крим» може не пережити цю зиму — Ярослав Джоджик

Опубліковано:
5 Листопада, 2014 о 21:59

За останній тиждень російські війська значно активізувалися як на кордоні з Україною, так і в окупованих районах Донбасу та Криму. А окремі експерти навіть відкрито говорять, що Путін готує широкомасштабне вторгнення в Україну. Своїми думками про плани Путіна та можливий розвиток ситуації з ІА «7 Днів-Україна» поділився відомий політик та громадський діяч Ярослав Джоджик.




Сьогодні, головне завдання Путіна не лише перетворити окуповані території Донбасу в «українське Придністров’я», але й «пробити» сухопутній коридор в Крим. За час окупації стало зрозуміло, що Крим не може існувати в умовах ізольованого анклаву. Колапс «Керченської переправи», повна зв’язаність на постачання українських продуктів харчування, електрики та води може призвести до ситуації, що, при збереженні теперішнього статус-кво, «російський Крим» може не пережити цю зиму. Тому, Путін робить все можливе, щоб створити коридор з окупованого Донбасу в Крим. При наявності такого коридору, Москві не лише вдасться забезпечити Крим всім необхідним, а й перетворити Азовське море у внутрішнє море Росії.

 

Проте, Путін добре розуміє, що пряма військова агресія проти України викличе ще більш різку реакцію Заходу і нову хвилю санкцій, яку російська економіка вже не витримає. Паралельно, третє відкрите вторгнення Росії підніме на оборону країни весь український народ. Тому, кремлівські стратеги намагаються обґрунтувати агресію захистом інтересів мешканців Донбасу, або простим ядерним шантажем у стилі Микити Хрущова.

 

Найперше вони намагалися розіграти карту сепаратистських виборів 2 листопада в окупованих частинах Донбасу, які, за їх планами, мали б зірвати українські військові та диверсанти. За інформацією військових експертів та й бійців з передої, якби ці вибори були зірвані, наступ російських військ під виглядом армії «ДНР» з авіацією і артилерією розпочався б 6 листопада. Але, українські війська проявили стійкість і витримку, а російські провокації так і не досягли мети.

 

Однак, це не зупинило Путіна. Росія вже сформувала в окупованому Донбасі і на кордоні України 4 ударні колони російських військ, більше того – у сусідні з Україною області Росії перекинули ракетні комплекси «Іскандер». Паралельно Путін показує всьому світу, що готовий використати ядерну зброю. Як передає розвідка США, Росія за 72 години показово провела випробування всіх наявних носіїв ядерної зброї (авіація, ракетні комплекси та підводні човни).

 

Ця політика «бряцькання зброєю» є спробою Путіна натиснути як на Захід, так і на Україну. З одного боку, Захід має закрити очі на незаконні дії російської армії в Україні, визнати, що це внутрішня справа лише України та Росії. Тобто глобальний мир в обмін на невелику територію півночі Донецької та Запорізької областей.

 

З другого боку – майже стотисячне російське угрупування на Донбасі, в Криму та на кордоні з Україні має «переконати» українську владу без бою здати Путіну сухопутний кордон в Крим. Тобто, Путін намагається поставити українську владу перед вибором: або сухопутний кордон у Крим, або широкомасштабна війна.

Проте, український вибір тут зовсім інший – за будь-яких умов боротися за кожний метр української території. Україна зараз опинилася в статусу Ізраїлю 1948 року. Тому, ми маємо діяти, за схожими методами. Маріуполь має стати «українським Варденом» (французьке місто, битва під яким стала переломним моментом у Першій світовій війні), українські війська мають влаштувати агресорам 10, 20 або 30 «донецьких аеропортів».

Лише рішучість української влади, українського народу та української армії боронити свою землю може зупинити Путіна.

 

Як сказав нещодавно в інтерв’ю українському телеканалу відомий чеченський політичний і державний діяч Ахмед Закаєв, якщо Україні вдасться політично, економічно та військово витримати агресію Росію наступні декілька місяців, Путін може остаточно втратити довіру російського народу. Тоді, Україна не лише збереже свою незалежність, а й врятує російський народ від диктатури Путіна.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Все почалося з малини»: військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив та відкрив «Сокарню»
20:10, 23 Жовтня, 2024

Військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив

ТОП новини тернопільщини: