Родинам героїв «Небесної сотні» та загиблих бійців АТО надають психологічну та духовну допомогу

Опубліковано:
11 Листопада, 2014 о 19:16

8 листопада у музейно-меморіальному комплексі «Рідна хата» Патріарха Йосифа Сліпого с. Заздрість (Тернопільщина) відбулася зустріч групи взаємодопомоги «Родинне коло». На зустріч прибули родичі героїв «Небесної сотні» та вояків, що віддали своє життя в АТО. Психологи та священики допомагали людям впоратися з горем втрати близької людини.

 



Ініціатором і головним організатором зустрічі була Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравматичних ситуацій в Україні (Психологічна кризова служба) у співпраці з Комісією УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я. Прибули переважно вихідці з Тернопільщини, а також гості з Івано-Франківщини. Подібний захід – неперший, зустрічі «Родинного кола» вже проходила в Ірпені, Львові, Зарваниці.

 

 

Олег Гуковський, психотерапевт, голова Тернопільського осередку Української спілки психотерапевтів, волонтер Психологічної кризової служби розповів присутнім про новостворену організацію, яка виросла з Психологічної служби Майдану. Психотерапевт зазначив, що асоціація стала організатором груп взаємопідтримки «Родинне коло». Метою групи –є створити родинне середовище, де люди відчувають, що вони не самі у своєму величезному горі.

 

Отець Андрій Логін, голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я сказав, що у квітні цього року Митрополичий синод доручив комісії опіку над людьми, які постраждали в ході Революції гідности та військових дій. Розвинулася дуже добра співпраця з психологами. «Родинне коло» – це той формат, в якому священики долучаються до праці, котру проводять психологи, і надають духовну підтримку, якої ці люди потребують.

 

«Дуже радий, що Господь дав таку ласку, що люди відгукнулися на запрошення, бо ж розуміємо, що біль цих людей настільки великий, що вони радше воліли б відмежуватися від цілого світу, – каже священик. – І це було б найгірше з можливого – залишитися наодинці зі своєю бідою. Радію, що люди є сьогодні тут, у Заздрості, в місці, де народився майбутній Патріарх Йосиф Сліпий. Їхня присутність – це також знак для них самих, що про них не забули, з ними співпереживають, цінують ту найдорожчу жертву за добро цілого нашого народу, яку склали їхні близькі – своє життя. Але це також знак, що вони готові підтримати інших в такому ж терпінні, тих, хто, можливо, поки що ще не знайшов у собі сили прийняти і пережити таке горе. Сподіваюся, що Божа ласка сьогодні торкнеться усіх, і це буде початок спілкування, можливо, навіть дружби незнайомих дотепер людей, взаємної підтримки в подальшому».

 

Священик подякував товариству «Свята Софія» за те, що прийняли усіх у комплексі «Рідна хата» Патріарха Йосифа Сліпого. «Наша співпраця має глибоке коріння – ми тут неодноразово вже проводили реабілітаційні програми для людей узалежнених, для дітей з таких сімей. Радіємо, що й тепер, у такій важливій справі ми знову тісно співпрацюємо».

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: