Намазка з часником
Інгредієнти: (5 порцій)
Перегляньте також:
- Пісний рецепт пончиків з повидлом які потішать вас своїм смаком
- Рецепт соковитих фаршированих перців в духовці
- сало – 100 г,
- часник – два зубчики,
- сіль, перець (за смаком),
- кріп, зелена цибуля (за смаком).
Сало порізати на шматки, помолоти на м’ясорубці, вичавити у нього часник, посолити, поперчити і добре перемішати. Ця намазка чудово піде з чорним хлібом як окремий бутерброд, або її смачно споживати з борщем.
До цієї намазки можна за бажанням дрібно порізати зелений кріп або зелену цибулю. Бурерброди з такою намазкою можна готувати як для членів сім’ї, так і для гостей.
Якщо раптом у вас нема м’ясорубки, а дуже хочеться саме такої намазки, то сало можна порізати дрібненькими кубиками і додати до нього всі інші інгредієнти.
Намазка з часником, кропом і червоним перцем
Інгредієнти: (15 порцій)
- сало – 300 г,
- часник – 2 зубчики,
- кріп – 3-4 гілочки,
- солодкий перець – один невеликий або половинку великого.
Сало перекрутити на м‘ясорубці і розділити на три рівні частини. У першу витиснути часник (за смаком), в другу – дрібно порізати кріп, в третю – солодкий червоний перець.
Дно квадратної скляної форми вистелити харчовою плівкою. Тоді викласти перший шар намазки з часником, другий – з кропом і зверху – з перцем. Злегка притиснути, накрити плівкою і поставити у морозилку на 2-3 години. А тоді дістаєте, ріжете на шматочки. Один шматочок залишаєте і смакуєте, решта в морозилку.
Рулет
Інгредієнти: (12 порцій)
- сало солене – 250 г,
- червоний або жовтий болгарський перець – 80 г,
- часник– 2 зубчики,
- гострий червоний перець –0, 2 ч. л
- сіль – приблизно0, 5 ч. л,
- подріблену петрушку, суміш перців – за смаком.
Сало помолоти на м‘ясорубці і рівномірно викласти тонким шаром на харчову плівку, відступити по 10 см з кожного боку. В окрему посудину порізати болгарський перець, часник, подрібнену петрушку, додати суміш перців, гострий червоний перець, сіль, добре перемішати і розкласти рівномірно зверху на сало. Скрутити в рулет за допомогою плівки, вільні кінці скрутити, перев’язати ниткою і покласти в морозилку приблизно на 2 години.
Сало з коріандром
Інгредієнти: (5 порцій)
- сало – 100 г,
- коріандр (цілий) – 1 ст. л,
- сіль – за смаком.
Сало посолити з усіх боків і зверху добре натерти коріандром.Загорнути в харчову плівку і покласти в морозилку на дві годин.
Засолене сало
Інгредієнти:
- вода – 1 л
- сало з м‘ясними прошарками – 1 кг
- сушений часник (свіжий буде гірчити через пару днів в воді) – 80 г
- лавровий лист – 4-5 шт.
- суміш перців – 20 шт.
- духмяний перець – 5 шт.
- сіль – 2,5 ст. л
Узяти ємкість на 2,5 л (вона має бути не широка і висока). Сало порізати на шматки по 200-300 г. Спеції подрібнити, помішати. Воду закип’ятити, додати у неї сіль і остудити. Покласти сало в ємкість зі спеціями, зверху залити охолодженою соленою водою, накрити харчовою плівкою або кришкою і в холодильник, але кожний день перевертати. Через 3-5 днів сало готове. Беремо шматок і смакуємо, решта загортаємо і в морозилку.