Рецепт справжньої лемківської киселиці
- Опубліковано: Новини Тернопільщини
- —
- 1 Вересня, 2024
Для приготування киселиці нам потрібно:
Складаємо в банку вівсяні пластівці, кладемо скибку хліба, в невеликій кількості води розводимо дріжджі, вливаємо їх в банку, далі заливаємо водою, щоб вона покрила повністю всі інгредієнти. Добре все перемішуємо і залишаємо киснути у теплому місці на три дні.
Як покисне – до закваски додаємо ще трохи води, все гарно перемішуємо і проціджуємо через марлю чи сито. Жмих викидаємо , а рідина, що залишилася – і є кисилиця.
Приготування страви:
У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, кмин і доводимо до кипіння. Далі додаємо закваску і варимо до загустіння. Часник дрібненько нарізаємо і додаємо до страви.
Тепер, коли киселиця готова, потрібно зробити зажарку: дрібно порізати цибулю і посмажити її на олії. Заправити страву.
Лемки зазвичай подають киселицю із картоплею, тому її попередньо відварюємо. Також до киселиці додають сир бринзу, білі гриби і сметану.
Смачного!
23:01, 6 Грудня, 2025
17:08, 28 Листопада, 2025
12:44, 24 Листопада, 2025