Киселиця
Лемківська киселиця.

Для приготування киселиці нам потрібно:

  • 1 кг. вівсяних пластівців або перемеленого вівса;
  • 25 г. свіжих дріжджів;
  • скибка чорного хліба;
  • тепла кип’ячена вода;
  • 3-х літрова банка.

Складаємо в банку вівсяні пластівці, кладемо скибку хліба, в невеликій кількості води розводимо дріжджі, вливаємо їх в банку, далі заливаємо водою, щоб вона покрила повністю всі інгредієнти. Добре все перемішуємо і залишаємо киснути у теплому місці на три дні.



Як покисне –  до закваски додаємо ще трохи води, все гарно перемішуємо і проціджуємо через марлю чи сито. Жмих викидаємо , а рідина, що залишилася – і є кисилиця.

Приготування страви:

  • 1л. води;
  • 0,5 л. закваски;
  • 1ч.л.солі;
  • 1 ч. л. кмину;
  • 2 зубчики часнику.

У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, кмин і доводимо до кипіння. Далі додаємо закваску і варимо до загустіння. Часник дрібненько нарізаємо і додаємо до страви.

Тепер, коли киселиця готова, потрібно зробити зажарку: дрібно порізати цибулю і посмажити її на олії. Заправити страву.

Лемки зазвичай подають киселицю із картоплею, тому її попередньо відварюємо. Також до киселиці додають сир бринзу, білі гриби і сметану.

Смачного!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #рецепт
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: