Рецепт соковитих фаршированих перців в духовці
Приготуйте ці фаршировані перці в духовці для смачного недільного обіду у родинному колі.
Фаршировані перці – частий гість на столах українців. І не дарма, адже ця ароматна і ситна страва підходить як для сімейного обіду, так і для святкового столу. Сьогодні ми поділимося з вами простим і смачним рецептом, який зможе приготувати навіть новачок.
Інгредієнти
Для перців
- 500 г м’ясного фаршу (свинячий, яловичий або змішаний)
- 1 цибулина
- 1 морква
- 1 склянка рису
- 2 зубчики часнику
- Сіль, перець за смаком
- Олія для смаження
- 1 кг солодких перців
Для соусу
- 2 помідори
- 1 цибулина
- 1 морква
- 1 зубчик часнику
- 2 ст. л. томатної пасти
- Сіль, перець за смаком
- Зелень за смаком
Приготування
Для початку дрібно нарізаємо цибулю та моркву і обсмажуємо на олії до золотистого кольору. Додаємо до овочів подрібнений часник і обсмажуємо ще хвилину. Відварений до напівготовності рис додаємо до фаршу разом з обсмаженими овочами, сіллю і перцем. Ретельно перемішуємо.
Перці помити, видалити плодоніжки і насіння. Нафаршируйте перці приготовленим фаршем. Виклдіть їх у форму для запікання.
Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30-40 хвилин.
Приготування соусу
Помідори ошпарити, зняти шкірку і нарізати. Цибулю, моркву і часник потрібно нашаткувати і обсмажити на олії. Додайте до овочів томатну пасту, подрібнені помідори, сіль і перець. Тушкуйте 15-20 хвилин.
Запечені перці полийте готовим соусом і прикрасьте свіжою зеленню.
Смачного!
Львівський сирник: рецепт улюбленого десерту для недільного чаювання
Останні новини:
- На Тернопільщині оштрафували лікарку, яка продавала довідки ВЛК
- Історикиня та краєзнавиця Тетяна Федорів розповіла про всесвітньовідому письменницю, яка народилась в Збаражі
- Молодий водій з Тернопільщини потрапив у ДТП, де загинув чоловік
- У Тернополі працює Парк ліхтарів: світлові фігури просто неба