Приготуйте просту та смачну закуску з печінки. А ще ці млинці начинені цікавою начинкою.
Нам знадобиться:
Печінка – 0,5 кілограма
Сіль – 2 чайні ложки
Перегляньте також:
- Сезонний рецепт кабачкових оладок з літнім соусом із зелені та часнику
- Картопляна запіканка з сиром і куркою, яка збереже ваш гаманець та наситить усю родину
Чорний мелений перець – 1/2 чайної ложки
Яйце – 5 штук
Молоко – 250 мілілітрів
Борошно пшеничне вищого ґатунку – 1/2 склянки на 250 мілілітрів
Соняшникова олія – 5 столових ложок
Морква – 1 штука велика
Цибуля – 1 штука велика
Кілька гілок кропу
Майонез – 3 столові ложки
Покроковий рецепт приготування:
Печінка – 0,5 кілограма (у мене куряча печінка). Зрізала все зайве з неї, промила. На друшляку я злила зайву вологу. Подрібнила у блендері. Додаю: сіль – 1 чайна ложка, чорний мелений перець – 1/3 чайної ложки, яйце – 1 штука. Молоко – 250 мілілітрів, борошно пшеничне вищого ґатунку – 1/2 склянки на 250 мілілітрів, всипаю поступово. Все перемішаю. Сіль – 0.5 чайної ложки. Соняшникова олія – 3 столові ложки. Тісто має бути не дуже рідке та не дуже густе. На добре розігрітій сковороді випікатиму печінкові млинці. Сковороду змастила олією. Випікаю з обох боків до рум’яності.
Готуємо начинку
Морква – 1 штука велика, натираю на великій тертці. В окремій сковороді на олії обсмажуватиму овочі. Викладаю моркву в розігріту олію. Цибуля – 1 штука велика, розрізаю на дрібні шматочки і обсмажую на олії до золотистого кольору. Яйце – я відварила 3 штуки, дрібно нарізала ножем. Декілька гілок кропу, теж дрібно нарізала.
Все підготовлене з’єднуємо. Додаємо майонез – 3 столові ложки, сіль – 1 дрібка, чорний мелений перець – 1 дрібка. Все перемішуємо, спробуйте на смак, сіль, перець за смаком.
Охолодженою начинкою змащуємо охолоджені печінкові млинці. Згорнути все в “трубочку”.
Виходить дуже незвичайна, смачна страва! Смаку печінки майже не відчувається! Ця страва дуже проста, смачна, швидка. Обов’язково приготуйте, вам сподобається.