Рецепт імбирного печива що подарує вам смак справжнього свята
Цей покроковий рецепт імбирного печива, допоможе вам створити створити вірний настрій для зимових свят.
Імбирне печиво – це класика різдвяної випічки, яка приносить в дім тепло та неповторний аромат. Також, ви можете прикрасити його разом із малечею, аби створити вдома справжню різдвяну атмосферу, та наповнити свою кухню сміхом і радістю.
Інгредієнти
Для тіста
Вершкове масло – 150 г
Цукор – 150 г
Мед – 100 г
Яйце – 1 шт.
Мелений імбир – 2 ч. л.
Мелена кориця – 1 ч. л.
Мелений кардамон – ½ ч. л.
Гвоздика мелена – ¼ ч. л.
Сода – ½ ч. л.
Сіль – щіпка
Борошно – близько 350 г
Для глазурі
Цукрова пудра – 150 г
Яєчний білок – 1 шт.
Лимонний сік – 1 ч. л.
Харчові барвники (за бажанням)
Приготування
- Розігріваємо духовку до 180 градусів.
- В окремій мисці змішуємо борошно, соду, сіль, імбир, корицю, кардамон та гвоздику.
- У великій мисці розм’якшене вершкове масло збиваємо з цукром до пишної маси. Додаємо мед, яйце і знову збиваємо.
- Поступово додаємо сухі інгредієнти до вологих, замішуючи м’яке тісто. Якщо тісто занадто липне до рук, додайте ще трохи борошна.
- Розкачаємо тісто в пласт товщиною близько 0,5 см. Вирізаємо печиво за допомогою формочок.
- Викладаємо печиво на деко, застелене пергаментом, і випікаємо протягом 10-12 хвилин до золотистого кольору.
- Збиваємо білок з цукром і лимонним соком до утворення гладкої маси. Якщо хочете кольорову глазур, розділіть її на частини і додайте харчові барвники.
- Охолоджене печиво покриваємо глазур’ю і прикрашаємо за бажанням.
Смачного!
Останні новини:
- На Тернопільщині оштрафували лікарку, яка продавала довідки ВЛК
- Історикиня та краєзнавиця Тетяна Федорів розповіла про всесвітньовідому письменницю, яка народилась в Збаражі
- Молодий водій з Тернопільщини потрапив у ДТП, де загинув чоловік
- У Тернополі працює Парк ліхтарів: світлові фігури просто неба