enerhetyk-ua Вуличне радіо

Пухкі та рівненькі: ідеальні сирники всього за 40 хвилин

Опубліковано:
16 Серпня, 2025 о 16:14

Сирники — це страва, яка поєднує в собі простоту, тепло дитинства та безліч смакових варіацій. У багатьох вони асоціюються із затишними ранками, ароматом ванілі та паруючим чаєм. І хоча рецептів існує безліч, класичний варіант завжди залишається поза конкуренцією.

Інгредієнти (на 16 штук):

  • 500 г кисломолочного сиру (краще — сухуватого, не надто вологого);
  • 2 яєчні жовтки;
  • 4 ст. л. цукру (за смаком можна більше або менше);
  • 0,5 ч. л. ванільного цукру;
  • 50–60 г борошна (+ трохи для формування).

Крок за кроком: як готувати сирники

  • Приготування сирної маси.

Сир викладіть у миску, додайте жовтки, цукор і ванільний цукор. Якщо хочете отримати більш ніжну текстуру — перебийте суміш блендером. Якщо любите відчувати сирні крупинки — просто розімніть виделкою. Потім додайте борошно і добре перемішайте. Маса має бути густою, але м’якою.



  • Формування сирників.

Щоб сирне тісто не прилипало, робочу поверхню присипте борошном. Із сирної маси сформуйте «ковбаску» і наріжте її на однакові шматочки. Далі — надайте кожному з них форми сирничка. Можна зробити це руками або скористатися склянкою — вона допомагає досягти ідеальної округлості.

  • Обсмажування.

Сирники смажаться на розігрітій сковорідці з невеликою кількістю олії. Вогонь — середній. Головне — не поспішати й дати їм достатньо часу підрум’янитися. Обсмажуйте з обох боків до золотистої скоринки.

Поради:

* Щоб сирники не розвалювалися на сковорідці, не переборщіть із борошном: його має бути рівно стільки, щоб тісто трималося купи.

* Якщо сир надто вологий, можна попередньо викласти його на кілька шарів паперових рушників або трохи відтиснути.

* Для аромату можна додати дрібку лимонної цедри або корицю.

* Щоб урізноманітнити рецепт — всередину кожного сирника можна покласти шматочок шоколаду, родзинку чи ложку ягідного джему.

Пухкі, м’які всередині й з апетитною скоринкою зовні сирники. Ідеальні як на сніданок, так і для перекусу протягом дня. Подавати їх можна зі сметаною, медом, варенням або ягідним с

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #рецепт, #сирники
Коментарі





Статті
Інтерв'ю
Тетяна Федорів
21:38, 5 Вересня, 2025

Історикиня та краєзнавиця Тетяна Федорів розповіла про всесвітньовідому письменницю, яка народилась в Збаражі

Блоги
mtPBS
ТОП новини тернопільщини: