Про що «лепечуть» тернопільські кандидати в депутати заради крісла в раді

Опубліковано:
19 Жовтня, 2015 о 14:31

Саме дитячим лепетом можна назвати ту писанину з газеток, буклетів і листівок, які масово розпихають по поштових скриньках і в руки на вулиці представники і «волонтери» кандидатів до рад всіх рівнів. Є багато і нових кандидатів, які ще не знають всіх підводних каменів боротьби і йдуть битим шляхом старих передвиборних технологій.

 



Але мова зараз не про них, а про тих, що вже давно влізли в політику, місцеву міську, районну і обласну раду. Зрештою, навіть не варто зациклюватись на якісь окремій політичній силі. Хоча і назвати «силою» котрусь з сотень політичних партійок теж язик не повертається. Бо наплодилось того політичного добра, як собак бродячих. Тому так і живемо…

 

До прикладу візьмемо пункти програми одного з кандидатів на депутатство до обласної ради, чиї «рекламувки» втиснули до рук днями на вулиці. Ілюстрація взята з листівки і газетки.  

 

 

 

А тепер спробуємо пройтись по пунктах

 

1. Кандидат обіцяє сприяти максимальній прозорості використання бюджету громади… Ну що ж сказати. Питання наболіле і постійно тривожить тернополян. За каденції кожного міського голови і депутатського корпусу постійно виникають питання до раціонального використання коштів громади (бюджетних коштів). Про те, що ті самі кошти використувавались «раціонально», але не для громади, то питання окреме. А це нічого, що перед тим наш кандидат 5 років (2006-2010рр) був депутатом міської ради і працював, не покладаючи рук, в складі постійної комісії міської ради з питань планування, бюджету та фінансів.

 

2. Знає, які умови необхідно створити для залучення іноземних інвесторів. Ось так! Чітко все сказано. Знаю, але не скажу, поки не стану депутатом… Хоч речення сформульовано вірно, бо багато «політиків» прагнуть залучити самі інвестиційні кошти, а не самого інвестора. Схема ж то накатана. Але знов мова не проте… Тернопільщина постійно прагне залучити інвесторів до розвитку області. До різних програм долучаються практично всі структури. Минулого року навіть представництво Міжнародної торгової палати підключилось до реалізації інвестиційних проектів. Організовувались презентації економічної привабливості навіть на міжнародному рівні. Наразі, «віз і нині там», але потуги були. І провал інвестиційної політики швидше продиктований геополітичними і макроекономічними факторами, ніж бездарністю місцевої влади. До речі, усі ці заходи кандидат не удостоїв своєю присутністю. А тут він являється, як, котрий знає! То нехай він замість лозунгів озвучить алгоритм, а не кидається порожніми словами. Можливо його ідеї і плани швидше нагадують сон рябої кобили в місячну ніч, а не реальні кроки. Тим більше, що такими заявами кандидат, швидше всього, прагне побудувати комунізм в окремо взятій області.

 

3. Знає, як використати науковий потенціал області для прискорення економічного розвитку регіону. Знову виникають оті дурні питання «як?» і «чому саме зараз?». Використання наукового потенціалу області вже роками, якщо не десятиліттями, стоїть на порядку денному . Науковці ВУЗів вже втратили надію на хоча б якусь реалізацію наукових досліджень, а практично готові проекти припали товстим шаром пилу від байдужості чиновників обласного і державного рівнів. Маю повне право таке стверджувати, бо особисто спілкувався з тими самими науковцями з тернопільського політеху і економічного університету. Не задумувався кандидат, що його лозунг розіб’ється до стіни партійних квот, фракцій, об’єднань, кумівства і особистих інтересів родинних кланів при владі.

 

4. Сприятиме створенню дієвих ОСББ та встановлення прозорих і справедливих тарифів. А ось тут може вже досить маніпулювати наболілими питаннями тарифів для громадян? Хотілось би побачити, як депутат обласної ради зможе цього досягти і вплинути на загальнодержавні рішення по газу і електроенергії. Хіба що мається на увазі вивіз сміття і роботу ЖЕКів? І що таке, в розумінні кандидата дієве ОСББ? Може замість популістських і пустопорожніх статейок про несправедливість в газетці варто було описати детальніше своє бачення ситуації і конкретні кроки?

 

5. Зможе забезпечити капітальний ремонт доріг та міжбудинкових проїздів. Тут взагалі змішались в купу коні і люди. До доріг обласного значення знов ставимо питання «як?». І ще одне питання, виходячи з такого категоричного твердження, звідки така впевненість? Що стосується, другої частини запевнення, то це швидше питання міської господарки. Залишіть щось на обіцянки кандидатам до міської ради!

 

 

Оце така програма кандидата… Якщо читати лише перші речення усіх п’яти пунктів, то вони говорять лише про те, що людина просто всіма силами прагне попасти в раду. Можливо, це не є її особиста думка та позиція, і сам по собі кандидат є людиною порядною, ініціативною і порядною. Та всі наміри зав’язнуть в системі, яка формувалась роками.

 

І це ще ми не говорили про біографію кандидата, в якій вказується приналежність до лише однієї партії… А що було перед тим? Чому не описано на чиїй спині нинішній кандидат вже заїжджав до міської влади?

 

Питань багато — та толку мало. Нажаль, політика змішалась з господаркою і це основна причина такої ганебної ситуації. І не тільки мова про нашу область. Це проблема держави. Нам потрібно нарешті признати, що в нас нема політики. В нас є маніпулювання терміном «політична сила», і тих «сил» наплодили сотні. Кожен собі. Для себе, своїх амбіцій і захисту інтересів… Згадайте таку собі аксіому «розділяй і властвуй»…

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: