Марія Дубас
Марія Дубас

Журналістка, редакторка стрічки новин

Працівники ДЕПО злили тисячі літрів пального

Опубліковано:
28 Жовтня, 2024
Крадії з ДЕПО
Місце злочину. Національна поліція.

На Тернопільщині поліцейські затримали групу працівників ДЕПО, які зливали пальне з тепловозів.

Злодюжок викрили «на гарячому». Пʼятьом учасникам групи – машиністам, помічникам машиністів тепловоза та майстру цеху – повідомили підозри. Під час обшуків у ділків вилучили майже 2600 літрів дизельного палива — повідомляє поліція.



Працівники ДЕПО відкачували паливо у каністри, після чого скидали їх під час руху тепловоза в заздалегідь обумовленому місці. Надалі відвозили каністри до місць зберігання, де переливали пальне в бочки й збували мешканцям області, а кошти розподіляли між собою.

Злодіїв затримали як раз коли ті зливали пальне з локомотива тепловоза під час його стоянки на залізничній станції у Чортківському районі. На місці затримання правоохоронці вилучили 19 каністр із майже 600 літрами викраденого дизпалива.

Окрім цього, за результатами проведення 19 обшуків, поліцейські вилучили ще понад 2000 літрів дизельного пального, десятки порожніх каністр, засоби для зливу палива, гроші та «чорнові» записи.

На основі зібраних доказів двом машиністам тепловоза, їх помічникам та майстру цеху повідомлено про підозру у складі організованої злочинної групи за ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Підозрюваним може загрожувати до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Викриття «схеми» розкрадання палива проходило спільно з працівниками Департаменту корпоративної безпеки АТ «Укрзалізниця» за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Головне управління Національної поліції в Тернопільській області
Теги: #залізниця, #злодії, #злочин, #поліція
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: