Понад півтисячі школярів Тернопілля ознайомилися з виставкою «Переможці»

Опубліковано:
30 Вересня, 2016 о 18:15

Понад півтисячі школярів загальноосвітніх закладів міста і області, а також з сусідніх областей упродовж місяця відвідало виставку «Переможці», яка була вперше в нашому місті відкрита 27 серпня за підтримки Центру національно-патріотичного виховання «Підкова», ТВЦ «Атріум», об’єднання Території особистого розвитку та музею старожитніх автомобілів «Ретро-кортеж».

 



 

 

Цей проект нікого не залишив байдужим – від представників влади до пересічних людей. Під час офіційного відкриття місяць тому перші особи області і міста долучилися до благодійних ініціатив в рамках «Переможців» і допомогли героям АТО у виділенні коштів на придбання бігових доріжок для фізичної реабілітації, високотехнологічного протезу і т.д. Своє милосердя і громадянську позицію проявило і багато підприємців нашого міста.

 

 

Нагадаємо, що світлини експозиції зроблені в рамках однойменного соціального мультимедійного проекту, присвяченого воїнам АТО, які втратили кінцівки, але не втратили сили духу. Набратися позитивних емоцій і віри в себе можна було в музеї ретро-автомобілів «Ретро-кортеж», що на вулиці Текстильній, 28 (навпроти бокового входу в Сінема Сіті). Сьогодні виставку уже демонтовано і наступне її відкриття відбудеться 7 жовтня у Хмельницькому, а згодом цю експозицію зможуть побачити у Сумах за підтримки віце-президента Міжнародної торгової палати ICC Ukraine Володимира Демури.

 

 

Зазначимо, що цей проект є спільної справою Телевізійної служби новин (ТСН) та журналу VIVA! і реалізується за підтримки благодійного фонду «Save Lives Together», клініки доктора Валіхновського, «Феєрії мандрів», громадської організації «Підмога.інфо» та інших. Фото були опубліковані у спецвипуску журналу VIVA! «Переможці» з доброчинною метою – всі кошти від продажу спецвипуску передаються на розвиток сучасного протезування в Україні, зокрема, на навчання українських протезистів. Автори фото – Олександр Мордерер і Тетяна Рубльова.

 

 

Отже, упродовж місяця виставку змогли оглянути і дізнатися про історії учасників проекту «Переможці» учні шкіл №4, 5, 13, 19, 20, 24, а також вихованці Технічного ліцею і Технічного коледжу. Спеціально до Тернополя приїхали учні старших класів ЗОШ 1-3 ступенів смт. Гусятина. Цю поїздку організувала директор навчального закладу Олександра Демкура.

 

 

Усі бійці АТО, які на цей час перебували у відпустці або були демобілізовані, завдяки голові громадської організації «Бойові побратими» Катерині Бойко також ознайомилися з експозицією. Окрім того, завдяки цій організації для учнів ЗОШ №5 і 19 була проведена екскурсія з цікавим майстер-класом від фітнес-тренера Михайла Левицького. Гості міста і тернополяни виявляли не менший інтерес до проекту і приходили на виставку. З історіями героїв проекту ознайомилися і учасники гастро-туру, який нещодавно відбувся в нашому місті.

 

 

«Незабутньою була зустріч з вихованцями «Центру опіки сиріт» Української греко-католицької церкви Львівської Архиєпархії. Спеціально на виставку приїхали  діти-сироти зі Львова на чолі з керівником групи, головою місії «Центр опіки сиріт», отцем Романом Прокопцем за сприяння голови бдагодійного фонду «Дитинство сиріт» Андрія Назаренка. Це були дуже уважні слухачі, які цікавилися кожною історією і ставили запитання», – розповіла керівник центру національно-патріотичного виховання «Підкова» Тетяна Фарина.

 

 

Варто зазначити, що проведення виставки стало можливим завдяки тернопільським підприємцям і меценатам Тарасу та Ірині Демкурам, які запросили авторів проекту до нашого міста. До речі, це вже другий соціальний проект відомих тернополян, спрямований на розвиток національно-патріотичного виховання. Нагадаємо, що в червні цього року завдяки родині Демкур в нашому місті відбувся показ фільму «Спадок нації».

 

 

«Разом ми зможемо зробити все, щоб наші герої, які живуть з протезами, почували себе рівноправними і самодостатніми громадянами. Сучасні технології дозволяють таким людям жити повним життям, працювати, займатися спортом і відчувати себе рівними. Вони заслуговують на гідне ставлення, але сьогодні, на превеликий жаль, в Україні з цим проблеми. Найбільше радує те, що учні, які відвідали виставку, надихнулися патріотизмом. Багато з них виявило бажання вже захищати свою батьківщину. Сьогодні в умовах сучасної війни дуже важливо виховувати свідоме молоде покоління», – зазначив Тарас Демкура.

 

 

У цьому також переконана і голова громадської організації «Туристична асоціація Тернопілля» Наталія Волощук, яка також доклала багато зусиль для проведення заходу і організації екскурсій. Ще пані Наталя висловила подяку начальнику управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ользі Похиляк за сприяння в організації відвідання виставки школярами міста. Потрібно сказати, що молодь була вражена історіями героїв проекту. Це неабияк вплинуло на формування її патріотизму.

 

 

Цю виставку відвідала делегація з Аргентини на чолі з головою Української Центральної Репрезентації в Аргентинській Республіці і відомим нейрохірургом Петром Лиликом. Її учасників вразила мужність учасників проекту – і гості з Республіки Аргентина також долучилися до благодійних ініціатив.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: