Польська допомога: волонтер Єжи Юрчинський та боротьба за Україну

Їхав лише на три дні, але вже третій рік допомагає на всіх фронтах.

Опубліковано:
20 Квітня, 2024
Єжи Юрчинський
Фото: зі сторінки Фейсбук Jerzy Jurczynski

В нинішні часи, коли польські фермери блокують кордон, запобігаючи транзиту української агропродукції через їх територію до Європейського Союзу, у дружбі між державами відбулося відчутне зниження теплоти взаємин. У цьому контексті виникає питання про роль тих поляків, які не залишили у біді Україну, коли було найтяжче. Одним з них є Єжи Юрчинський, координатор польського фонду Siepomaga, волонтер-пожежний з тернопільським корінням.

Єжи (Юрій) Юрчинський – освічена та мисляча особистість, закінчив університет у Кракові. Його дідусь із Заліщиків, бабуся – полячка. Він вже давно не мав сумнівів у тому, що росія нападе на Україну, а потім настане черга і Польщі. Тому ще до великої війни він спільно з фондом закупив допомогу для українських організацій, надавши аптечки, ліки та їжу, і доставивши їх до Львова у перший день повномасштабки. Проте замість того, щоб ця допомога потрапила до місць, де вона була найбільш потрібна, виявилося, що вона залишилась на складі в Львові.

Розчарований цим фактом, Єжи вирішив особисто виїхати до Львова, щоб розібратися у ситуації. Але, вже знаходячись в Україні, він не зміг повернутися до Польщі. Ненормальний поляк, як він сам себе називає, через свій авантюрний характер і запальну вдачу приєднався до волонтерської діяльності на Донбасі. Зараз він активно працює в рамках фонду, координуючи роботу з надання допомоги та підтримки населення.

Єжи взявся за ініціативи щодо забезпечення необхідними ресурсами пожежників Харківщини, знаючи та розуміючи всі нагальні потреби служби. Адже сам часто бував на виїздах з командою, маючи відповідний досвід спелеолога та альпініста. І навіть певний час жив у одній з пожежних частин Харкова, щоб краще порозумітись з “напарниками”. Також оснастив необхідним і дуже цінним медичним обладнанням військовий шпиталь, контролював процес забезпечення гарячими обідами, які взався організовувати його фонд. Під його патронажем у тому ж Харкові відкрився центр навчання тактичної медицини, відбувалася співпраця з центрами протезування поранених захисників.

Він активно працює, знаходячись у стані постійного напруження та небезпеки, але все ж залишається вірним своїм ідеалам та переконанням. Активно, на всіх рівнях своєї діяльності та зони впливу, відкидає брехливу російську пропаганду та є амбасадором правди про все, що відбувається.

Єжи Юрчинські вважає, що війна в Україні – це також його війна, і що підтримка нашої держави – це не лише моральний, а й практичний обов’язок європейської спільноти. До Польщі збирається повернутися тільки після перемоги України. Його робота та зусилля є прикладом підтримки українського народу в цей важкий час. Можемо лиш щиро подякувати Єжи у День вдячності волонтерам.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #війна, #волонтер, #допомога, #поляк, #харків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”
17:05, 3 Травня, 2024

Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”

Блоги

ТОП новини тернопільщини: